Rudel Obreja, condus pe ultimul drum. Familia a făcut acuzații grave înainte de înmormântare

Durere si revoltă in familia lui Rudel Obreja. Apropiatii fostului pugilist iși iau ramas bun de la campion si acuza acuza autoritățile ca, practic, au introdus in penitenciare pedeapsa cu moartea. Se cer demisii la nivel inalt. Rudel Obreja va fi condus astazi pe ultimulul drum.

15 mart. 2023, 11:33
Rudel Obreja, condus pe ultimul drum. Familia a făcut acuzații grave înainte de înmormântare

Rudel Obreja va fi înmormântat miecuri. Fostul președinte al boxului românesc va fi condus pe ultimul drum de familie, prieteni și a celor care l-au cunoscut și au venit să îi aducă un ultim omagiu. Slujba de înmormântare are loc la Biserica Belvedere din Capitală, acolo unde este depus trupul neînsuflețit al lui Rudel Obreja.

”Lordul boxului românesc a plecat cu eleganța specifică în lumea drepților: DEMN, CURAJOS, NEÎNFRICAT și PUTERNIC, un OM cu ONOARE și PATRIOTISM, un CAMPION!
Cei care vor să-i aducă un ultim omagiu o pot face la Biserica Belvedere , strada Cărvunarilor nr 2, București:
– marți 14.3.2023 ora 19 la priveghi
– miercuri 15.3.2023 ora 12.30 la slujba de înmormântare.
Veșnica lui pomenire!
Te vom iubi mereu dragul nostru soț și tată, Rudel Obreja! ”, a anunțat familia lui Rudel Obreja.

Citește și: Gigi Becali, reacție dură după moartea lui Rudel Obreja: ”N-aţi văzut omul, moare în puşcărie”

Rudel Obreja, fost președinte al Federației Române de Box, a murit, duminică, la vârsta de 57 de ani, după ce în ultima vreme s-a luptat cu o boală cumplită. Este vorba despre cancer de pancreas în stadiu terminal.

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, condamnat la 5 ani cu executare în ”Dosarul Gala Bute”, a cerut judecătorilor în vara anului trecut să-l lase să se trateze în libertate. Cererea i-a fost aprobată, iar acesta a urmat tratamentul, dar organismul său a cedat până la urmă în faţa bolii nemiloase.

Cancerul de pancreas este adesea numit „ucigaşul tăcut“ pentru că, la debutul bolii, simptomele lui vin şi trec. Icterul, durerile abdominale şi modificări ale tranzitului intestinal se numără printre semnele prezenţei cancerului de pancreas, scrie Adevarul.ro. Specialiştii apreciază că, în următorul deceniu, această boală va secera din ce în ce mai multe vieţi, depăşind rata de mortalitate prin cancer de sân.

Antonia Obreja, văduva fostului campion Rudel Obreja, a intervenit telefonic, marţi, la România TV, pentru a vorbi despre soarta crudă a soţului său, dar şi despre motivele care, cel puţin, i-au grăbit moartea, făcând acuzaţii explozive la adresa autorităţilor.

„Sotul meu din pacate nu a beneficiat de un tratament uman, fiind intr-o stare foarte grava de sanatate. (…) Nu voi lasa lucrurile asa, pentru ca nu a fost vorba de o infectie la o masea, ci de cancer stadiul 4, cel mai grav care exista. Medicul din penitenciar a facut un act de crima, tinandu-l doua luni pana l-a trimis intr-o clinica de specialitate, unde i s-a pus diagnosticul.

Apoi sistemul judiciar, cu termene prelungite, cu totul prelungit. Sunt anumite stadii ale bolii cand nu mai trebuie dus la expertiza la IML, lucrurile trebuie sa se schimbe unbdeva. Imi pare rau ca acest semnal de alarma a fost moartea lui Rudel Obreja, dar acest sistem bolnav trebuie schimbat.”, a declarat Antonia Obreja, în exclusivitate pentru România TV.

Citește și: Elena Udrea, mesaj cutremurător din închisoare, după moartea lui Rudel Obreja: ”A intrat în pușcărie sănătos”

Și fiica lui Rudel Obreja a transmis un mesaj cu adevărat emoționant după moartea afaceristului.

„În ultimele clipe din viață, tatăl meu, cu tăria și credința care îl caracterizau, își ierta călăii: judecătorii, procurorii, oamenii politici, directorii de penitenciare și toți ceilalți, care cu mâinile albe, vă lasă impresia că urmăresc virtutea țării, vă vor binele și vă scapă de corupție.

Ce făceau cei pe care îi alegem și îi hrănim, Avocatul Poporului, Președintele, atunci când CAMPIONUL LOR, CEL care le-a pus argintul și bronzul la picioare în ”89, CEL pe care l-au primit acasă în aplauze și îl puneau să pășească pe covoare de flori, CEL al cărui nume nu se va pierde în istorie, Rudel Obreja, își striga disperat durerea din spatele gratiilor?

Aș vrea să plătească corect, drept, DREPT așa cum a fost TATA, toți acei mulți-puțini care nu l-au auzit strigându-și durerea bolii care îl măcina, PENTRU CA ACEASTĂ CRIMĂ SĂ NU SE MULTIPLICE LA NESFÂRȘIT! Vreau să îngrop acest sistem al dosarelor făcute la comandă și al executărilor politice, atunci când îl îngrop pe TATA.

Vă cer tuturor să vă alăturați demersului de a solicita demisia de onoare a unor oameni dezonorabili, respectiv Ministrul Justiției Cătălin Predoiu și Directorul General Administrația Națională a Penitenciarelor, Dan Halchin! Acești Dumnezei în fața cărora am stat cu mâna întinsă 9 luni să ne mai dea un pic de viață! Să dispară România în care tronează corupția, arivismul, oportunismul și venalitatea. TATA A IUBIT ENORM ROMÂNIA, iar destinul ei rămâne acum în pumnii noștri. Luptăm?”, a transmis fiica lui Rudel Obreja pe Facebook.