Elena Udrea, mesaj cutremurător din închisoare, după moartea lui Rudel Obreja: ”A intrat în pușcărie sănătos”

La scurt timp de la moartea fostului pugilist, Rudel Obreja, Elena Udrea a transmis un mesaj dur din pușcărie. Fosta ministră a Turismului a transmis că toți cei care l-au băgat în închisoare pentru dosarul ”Gala Bute” ar trebui să îl aibă pe Rudel Obreja pe conștiință.

12 mart. 2023, 21:42
Elena Udrea, mesaj cutremurător din închisoare, după moartea lui Rudel Obreja: ”A intrat în pușcărie sănătos”
Elena Udrea, mesaj cutremurător din închisoare, după moartea lui Rudel Obreja

Elena Udrea, mesaj cutremurător din închisoare, după moartea lui Rudel Obreja. Fosta blondă de la Cotroceni a subliniat faptul că fostul pugilist a intrat sănătos în închisoare, însă din cauza nedreptăților care i-au fost făcute a clacat, s-a îmbolnăvit și în cele din urmă a murit.

Citește și Elena Udrea, aproape să scape de sechestru! Lovitură de teatru după sentinţa ICCJ

Elena Udrea, mesaj cutremurător din închisoare, după moartea lui Rudel Obreja

”A murit Rudel Obreja! Fără îndoială că boală lui s-a declanșat din cauza hărțuirii, timp de 8 ani, în dosarul “Gala Bute”. A fost arestat de trei ori în acest timp că și mine, ultima dată pe 7 aprilie anul trecut. Reîncarcerarea a fost un șoc pentru el. Nu se aștepta că decizia CCR să nu fie respectată. A intrat în pușcărie sănătos, însă epuizat sufletește de atâta nedreptate. Suferință pentru copiii mici și soția care l-a așteptau acasă, așa cum povestește cel cu care a fost închis de fiecare dată, a pricinuit declanșarea acestei boli crunte. După o luna a început să se simtă rău, însă doctorul de la Jilava nu l-a luat în serios și încă două luni a fost ținut în penitenciar cu diagnostice și tratamente greșite. După patru luni, în sfârșit au acceptat să îl trimită la spitalul Fundeni, unde i s-a descoperit un cancer la pancreas. Din păcate era prea târziu, boală fiind în faza terminală”, a scris Elena Udrea, pe pagina sa de Facebook.

Fosta ministră susține că Rudel Obreja a fost eliberat din închisoare  datorită presiunii mediatice, fără a i se permite, inițial, să părăsească țară pentru a putea primi tratamentul adecvat.

”Dacă pe 7 aprilie decizia CCR ar fi fost respectată, Rudel Obreja ar fi fost în libertate. Chiar dacă boală s-ar fi declanșat, cred cu tărie că ar fi avut șansă să o descopere la timp și să înceapă imediat tratamentul oncologic. Rudel Obreja a fost condamnat pe nedrept în dosarul “Gala Bute”, doar pentru că a fost un om demn, cu onoare, un om cinstit care nu a acceptat să facă jocurile procurorului lui Koveși și nu a cedat presiunilor și șantajului acestuia. Se încerca, prin orice mijloace, să se obțină delațiuni la adresa mea. Deși a denunțat toate acestea public și în față judecătorilor încă din anul 2015, nimic nu a contat. Rudel Obreja nu a avut nicio vină. A iubit sportul, a iubit boxul, a fost un patriot. Și-a dorit să îl aducă pe Bute să boxeze în România, în față concetățenilor lui, fiind în asentimentul milioanelor de români care voiau atunci să îl vadă boxând și apărându-și șansele în față, și cu sprijinul lor. Din păcate, pentru această dorința și pentru patriotismul lui, a plătit cu libertatea și acum chiar cu viață”, a mai spus fosta ministră.

Elena Udrea a subliniat faptul că toți cei care l-au băgat în închisoare pentru dosarul ”Gala Bute” ar trebui să îl aibă pe Rudel Obreja pe conștiință.

”Toți cei care au fost părtași la acest abuz abject al justiției “statului paralel” în dosarul “Gala Bute” trebuie să îl aibă pe conștiința. A murit un OM, un TATĂ, un SOȚ. Au rămas trei copii orfani! Dumnezeu să te odihnească în pace, Rudel Obreja!”, a conchis Elena Udrea.

Citește și Elena Udrea despre componenţa „grupului de la Cluj”: „Coldea, Neluţu Varga, Ioan Rus, Vasile Dîncu. Am probe că au influenţat judecători ca să încalce decizia CCR”