Rudel Obreja merge în Turcia pentru o a doua opinie, după ce a aflat că în România nu poate fi operat de cancer, iar tratamentul nu a dat rezultatele aşteptate

Fostul președinte al Federației Române de Box (FRB), Rudel Obreja, a aflat că nu poate fi operat de cancer în România, astfel că s-a deplasat în Turcia, unde pe data de 28 noiembrie 2022 va fi suspus unui control de către un reputat profesor în chirurgie generală, care își desfășoară activitatea la American Hospital din Istanbul.

26 nov. 2022, 11:53
Rudel Obreja merge în Turcia pentru o a doua opinie, după ce a aflat că în România nu poate fi operat de cancer, iar tratamentul nu a dat rezultatele aşteptate

De asemenea, Rudel Obreja așteaptă să fie programat în clinici de specialitate din Austria și Germania. Ultimele luni de investigații medicale n-au avut un rezultat pozitiv pentru Rudel Obreja, a cărui executare a pedepsei de 5 ani de închisoare din Dosarul Gala Bute a fost suspendată cu un an pentru ca acesta să se poată trata.

În motivarea deciziei prin care Rudel Obreja a obținut acceptul judecătorilor de a părăsi teritoriul României pentru analize de specialitate în Turcia se arată că fostul șef al FRB a fost supus pe teritoriul României la numeroase ture de chimioterapie pentru tratarea cancerului de care acesta suferă, însă tratamentul nu a dat rezultate, notează Ziare.com.

„De asemenea, învederează (n.r. – Rudel Obreja), astfel cum rezultă din înscrisurile depuse la dosarul cauzei, faptul că pe teritoriul României posibilităţile terapeutice sunt limitate, administrându-i-se petentului ture de chimioterapie, însă consemnându-se faptul că asupra formaţiunii tumorale nu se poate interveni chirurgical.

Citeşte şi: Stenograme incendiare în dosarul în care Lidia Buble a fost condamnată la închisoare: „Coborâse cu fiola, mi-era că dacă mi-o pune… L-am luat, l-am îmbârligat”

Arată că din acest motiv, petentul doreşte să obţină o opinie medicală a unor clinici din străinătate, în vederea obţinerii unei soluţii terapeutice alternative, apreciind că aceasta reprezintă o ingerinţă la dreptul petentului la viaţă. Totodată, arată că, potrivit dispoziţiilor legale menționate anterior, acestea permit ca instanţa să încuviinţeze depăşirea limitelor teritoriale ale României în situaţia imperios necesară.

Reiterează faptul că pe teritoriul României nu se poate garanta dreptul la viaţă al petentului, motiv pentru care este necesară consultarea unor opinii medicale din străinătate. În acest sens, arată că s-a efectuat o programare la o clinică din Turcia pentru data de 28.11.2022, astfel cum rezultă din înscrisul medical depus la dosarul cauzei, mai mult, se încearcă efectuarea unor programări şi la clinici medicale din Austria şi Germania. Solicită instanţei să aibă în vedere starea medicală şi cea psihică a petentului, fiind exclusă orice posibilitate de sustragere de la executarea pedepsei, singura finalitatea a deplasării acestuia în străinătate fiind să supravieţuiască, oferiindu-i-se un tratament mai eficient decât cel pe care îl urmează acum”, se arată în actele depuse la dosar.

Citeşte şi: Constantin Niţă, fostul ministru al Energiei, se întoarce în penitenciar. Mai are de executat trei ani şi jumătate