Rudel Obreja putea să scape de condamnarea în Gala Bute. Dezvăluire-bombă: „S-a întâmplat în toaleta de la DNA!”

Rudel Obreja a aflat astăzi că va trebui să se întoarcă în spatele gratiilor. Obreja, fost președinte FR Box, a fost condamnat la 5 ani de închisoare, din care a ispășit doar 7 luni. Cazul de corupție din bani publici „Gala Bute” a ieșit la iveală în 2011 urma unei investigații a ziariștilor de la Gazeta Sporturilor, pe când Elena Udrea era ministru.

08 apr. 2022, 08:41
Rudel Obreja putea să scape de condamnarea în Gala Bute. Dezvăluire-bombă: „S-a întâmplat în toaleta de la DNA!”
Rudel Obreja putea să scape de condamnarea în Gala Bute

Rudel Obreja putea să scape de condamnarea în Gala Bute. Fostul președinte al FR Box a fost condamnat la 5 ani de închisoare, din care a ispășit doar 7 luni, iar acum se va întoarce după gratii.

Rudel Obreja putea să scape de condamnarea în Gala Bute. Dezvăluire-bombă: „S-a întâmplat în toaleta de la DNA!”

Rudel Obreja a fost eliberat după 7 luni petrecute în spatele gratiilor, după ce a invocat alcătuirea ilegală a completurilor de cinci judecători. Invitat în ianuarie 2020 la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” de la GSP, Rudel Obreja a făcut dezvăluiri despre dosarul Gala Bute şi a spus că i s-a cerut să o denunţe pe Elena Udrea! „N-aveam cum s-o dau pe Elena Udrea pentru că Elena Udrea nu e a mea. Jargonul ăsta arată că așa au stat lucrurile. Și au fost patru modalități diferite prin care mi s-a cerut să o dau pe Elena Udrea. Să scriu lucruri despre dânsa. Într-una din cele patru situații mi s-a cerut să-l dau și pe Traian Băsescu. Existând această percepție că eu sunt parte din acest anturaj, că am anturaj cu doamna Udrea și cu domnul Băsescu” , a declarat Rudel Obreja.

Decizie de ultimă oră! Elena Udrea merge la pușcărie. A fost condamnată definitiv la șase ani de închisoare

„Într-unul dintre momentele în care mă găseam acolo la anchetă a venit cineva într-o toaletă cu două cabine a DNA-ului. Nu era chiar foarte curat acolo. Nici n-am apucat să intru într-una din cele două cabine că a venit cineva lângă mine. Nu-l cunoșteam și nici n-aș mai putea recunoaște. Mi-a spus: „Dă-o pe Udrea și scapi! Dă-o pe Udrea! Dă-l și pe Băsescu! De ce îi ții în brațe?”. Și mi-a mai spus alte lucruri pe care n-aș putea să le spun. Eu cred că omul era din DNA. Modul în care s-a prezentat, cum arată și cum a vorbit, fermitatea. Asta mi-a indus mie… Așa l-am simțit energetic. În plus în DNA nu merge lumea așa la toaletă. Să zicem că a fost o întâmplare, doar că au mai fost trei situații. Am avut pe cineva în celulă într-o noapte. Era cu drogurile… A doua noapte n-am mai fost acolo” , a mai spus fostul președinte al FR Box.

Elena Udrea a fost prinsă în Bulgaria, la punctul de frontieră Kulata. Primele imagini după capturare

Rudel Obreja a continuat cu dezvăluirile: „A încercat să mă tragă de limbă și s-a creat o situație să rămânem doar noi doi în celulă. De obicei eram patru, cinci, chiar șase. Omul mi-a făcut destăinuiri și mi-a spus că e mai bine să faci chestia asta… În mod cert era pus. El nu era arestat, a venit așa… Apoi, cineva din familie a fost contactat și i-a spus, fiind condiționat, mult mai oficială discuția. „Dacă Obreja o dă pe Udrea vă garantez că scapă!”. Soția mea a venit la mine, pentru că era avocat și putea să vină zi de zi și mi-a transmis ce i s-a spus”.