ACUZAŢII DURE. Fetele moarte în incendiul de la Constanţa ţipau, pompierii NU AU VRUT să intre să le salveze

Rudele fetelor moarte în incendiul de sâmbătă noapte de la Constanţa îi acuză pe pompieri că nu au intrat în clădirea în flăcări pentru a le salva pe dansatoare.

RomaniaTV.net
07 apr. 2014, 07:02
ACUZAŢII DURE. Fetele moarte în incendiul de la Constanţa ţipau, pompierii NU AU VRUT să intre să le salveze

„Pompierii nu au vrut să le salveze, când ele ţipau. Scara nu era arsă, era doar fum, dar nu au intervenit deloc (…) Din cauza fumului, s-au dezorientat şi nu au mai putut fugi”, a declarat fratele uneia din dansatoarele decedate în incendiul.

Acesta a precizat la România TV că o să urmeze toate căile legale pentru a face dreptate „şi cineva să plătească pentru ce s-a întâmplat”.

„Sora mea este întreagă, cealaltă este întreagă. Bănuiesc că s-a intoxicat cu fum, nu este carbonizată, nu este arsă”, a mai spus bărbatul.

Rudele mai spun că barmaniţa localului a fost schimbată cu câteva ore înainte de tragedie şi că noul angajat le-ar fi dat tinerelor un ceai. Părinţii spun că imediat după ce l-au băut, nu au mai putut fi contactate.

„A înlocuit-o un barman care le-a făcut câte un ceai fetelor, fetele au urcat sus, telefoane închise. Aştept examen toxicologic (…) Nu pompierii trebuie să ne dea nouă verdctul, ei trebuie să fie cercetaţi şi patronul care nu şi-a cunoscut personalul. A numărat bucătarii, ospătariişsi barul. Şi cele mai importante, strălucitoarele, patru fete au fost uitate. Nu pot să cred”, a declarat o altă rudă a lor.

Oamenii spun că patronul a susţinut că fetele au fost evacuate.

Sâmbătă noapte, trei persoane au murit şi alte patru au fost rănite în urma unui incendiu izbucnit la un restaurant din Constanţa. Peste o sută de oameni au fost evacuaţi de urgenţă după izbucnirea focului, dar tinerele, care lucrau ca dansatoare, au murit în vestiar, nimeni n-a mai putut ajunge până la ele. O altă animatoare a fost adusă în stare gravă la Bucureşti, cu avionul SMURD. Alţi trei tineri sunt internaţi la Spitalul din Constanţa.