Rudele pacienţilor spitalului de Boli Infecţioase Constanţa, disperate după incendiu: „Era în stare gravă la ATI. Nu respira fără mască”. Numărul la care pot suna aparţinătorii pacienţilor

Şapte pacienţi au murit vineri în incendiul izbucnit la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa. Este vorba despre pacienţi COVID din secţia ATI unde a pornit focul. Iniţial, ISU anunţase nouă morţi. La scurt timp de la izbucnirea incendiului, la spital au ajuns şi rudele mai multor pacienţi. Între timp ISU Dobrogea a anunţat un număr de telefon la care rudele pacienţilor de la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa.

01 oct. 2021, 12:06
Rudele pacienţilor spitalului de Boli Infecţioase Constanţa, disperate după incendiu: „Era în stare gravă la ATI. Nu respira fără mască”. Numărul la care pot suna aparţinătorii pacienţilor

Mai multe rude ale pacienților din secția ATI a spitalului de Boli Infecţioase Constanţa au venit într-un suflet la spital, încercând disperate să afle informaţii despre părinţii sau bunicii după incendiul de vineri. Din primele informaţii, în momentul izbucnirii incendiului în spital erau internaţi 113 pacienţi, dintre care 10 la ATI. Şapte din cei 10 pacienţi de la ATI au murit în incendiu.

Citeşte şi: Incendiu la secţia ATI de la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa. Spital mobil pentru trierea pacienţilor evacuaţi, instalat în curte

„Nu ştiu. Am venit să o caut. Am văzut la televizor că a izbucnit incendiul. Am vorbit cu ea ultima dată alaltăieri. Era în stare gravă la ATI. Ea nu respiră fără mască, fără oxigen. Daca ia oxigenul nu mai traieste. Nu ştiu nimic. Acum am venit din Năvodari”, spune disperată ruda unei paciente.

O altă femeie a venit să-şi caute bunica.

„Era la ATI, era cu masca de oxigen. Nu stiu daca i-a luat masca de oxigen, daca mai traiest. Nu ştim nimic. Când am vazut-o era la ATI cu masca. Nu ne spune nimic, ziceca sunt 9 morţi”, spune femeia.

ISU „Dobrogea” anunţă că aparţinătorii pacienţilor internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa pot suna pentru a afla informaţii despre rudele lor la numărul 0742 031 540.

„Referitor la incendiul din Spitalul de Boli Infecțioase Constanța vă informăm că, din primele date transmise de către Centrul Operativ pentru Situații de Urgență, în această dimineață se aflau internate în unitatea sanitară un număr de 113 persoane, din care 10 persoane în ATI.

Toți pacienții evacuaţi vor fi transferați la Spitalul Județean De Urgență Constanța, la Spitalul de Pneumoftiziologie și un spital mobil ISU.

La solicitarea ministrului interimar al Sănătății, ai fost activate de către DSP Constanța și unitatile sanitare din Medgidia și Mangalia, în caz de nevoie. În acest moment, echipele sunt în misiunea de intervenție.”, a transmis Ministerul Sănătăţii.

Citeşte şi: Incendiu ATI Constanţa. Principalele nereguli: defecţiuni şi improvizaţii la instalaţiile electrice. Ministrul Sănătăţii: Măsurile dispuse de MS pentru acest spital au fost puse în aplicare încă din august 2021