Rudele româncei acuzate că şi-a maltrat bebeluşul au publicat un filmuleţ făcut cu câteva zile înainte ca micuţul să ajungă la spital. Ambii părinţi rămân în arest

Ionuț și Sorana Rotundu, un cuplu de români din Danemarca, au fost arestați cu suspiciunea că și-au maltratat copilul în vârstă de o lună după ce bebelușul a ajuns la spital cu hemoragie craniană.

07 feb. 2022, 12:52
Rudele româncei acuzate că şi-a maltrat bebeluşul au publicat un filmuleţ făcut cu câteva zile înainte ca micuţul să ajungă la spital. Ambii părinţi rămân în arest

Rudele celor doi soți susțin că acuzele aduse lui Ionuț și Soranei Rotundu sunt nefondate, cauzele hemoragiei fiind altele, cel mai probabil de la naștere. În susținerea acestei variante, Magda Săvuică a publicat pe pagina sa de Facebook o înregistrare în care Sorana Rotundu se joacă cu bebeluşul, cu câteva zile înainte de a fi acuzată că și-a maltratat copilul.

„Sorana, cu câteva zile înainte să fie suspectată că și-ar fi maltratat propriul copil. În ce lume odioasă trăim… Și când se va afla că a fost o greșeală, ei cine îi va da înapoi zilele fără bebeluș și cine îi va lua toată durerea? Singura alinare e că știm că Dumnezeu are mereu arta de a transforma suferința în ceva glorios!”, a scris Magda Săvuică în postarea care însoțește filmarea.

Citeşte şi Cazul românilor despărţiţi de copil şi arestaţi în Danemarca. Gabriela Firea cere aducerea în ţară a bebeluşului: „Vom începe discuțiile cu autoritățile daneze”

Ionuț și Sorana Rotundu vor rămâne după gratii până când autoritățile stabilesc dacă bebelușul s-a născut cu probleme, a fost victima neglijenței sau a fost lovit. În prezent, statul danez ar fi preluat tutela micuțului.

Potrivit fratelui Soranei, mama micuţului Mathias, Sorana a avut o naştere dificilă. La două zile după ce a născut, Sorana a fost trimisă cu copilul acasă, deşi bebeluşul nu se simţea bine, nu mânca, vomita. Medicii i-ar fi spus însă că e normal, că bebeluşul are colici.

Micuțul a ajuns la spital abia pe 31 ianuarie, în urma unei crize. Acesta a ajuns la spitalul Esbjerg, unde ar fi fost diagnosticat cu hemoragie craniană.