Rudele victimelor din avionul doborât deasupra Ucrainei fac recurs la CEDO împotriva Rusiei

Rude ale unui număr de 65 de olandezi ucişi în explozia zborului MH17, deasupra Ucrainei, provocată de o rachetă, în 2014, au formulat vineri recurs împotriva Rusiei la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), a anunţat avocatul acestora, relatează AFP.

RomaniaTV.net
23 nov. 2018, 16:17
Rudele victimelor din avionul doborât deasupra Ucrainei fac recurs la CEDO împotriva Rusiei

”Familiile victimelor suferă din cauza comportamentului Rusiei, care neagă în continuare orice implicare în doborâre, refuză să coopereze în anchetă şi răspândeşte dezinformarea”, a declarat avocatul familiilor Veeru Mewa.

”Rudele celor 65 de victime – 95 de persoane au fost ucise în total – au depus astăzi (vineri) un recurs la Curtea Europeană a Drepturilor Omului”, a declarat el pentru AFP.

Olanda şi Australia – numeroşi australieni se află între pasagerii care au murit în această catastrofă aeriană – au acuzat în mod deschis Moscova, în mai.

Aceste acuzaţii – susţinute de NATO, Uniunea Europeană (UE) şi Statele Unite – au fost formulate la o zi după anunţarea concluziilor intermediare ale anchetatorilor internaţionali (JIT), care au stabilit că racheta de tip Buk care a doborât avionul provenea de la a 53-a Brigadă antiaeriană rusă de la Kursk.

Rusia a respins mereu orice implicare.


loading...