Părinţii Alexandrei au refuzat să ridice certificatul de deces. Mama fetei: Nu cred că e moartă, că a fost arsă în butoi

Familiile celor două fete dispărute la Caracal, Luiza şi Alexandra, au mers în Ajun de Crăciun la DIICOT. Familiile refuză să creadă că adolescentele sunt moarte, în timp ce anchetatorii au tranşat deja problema: Gheorghe Dincă este criminalul. Părinţii Alexandrei, adolescenta care a reuşit să sune la 112 din casa lui Gheorghe Dincă, au fost chemaţi la DIICOT pentru a ridica certificatul de deces al fetei. "Vor să încheie anul cu bine. Îi vede Dumnezeu", a spus tatăl Alexandrei Măceşanu, la ieşirea de la DIICOT. Şi familia Luizei se află la DIICOT pentru a studia dosarul, cu mărturiile lui Gheorghe Dincă, dar şi cu probele găsite de anchetatori.

RomaniaTV.net
23 dec. 2019, 06:44

Părinţii Alexandrei Măceşanu s-au prezentat, luni, în Ajun de Crăciun, la sediul DIICOT din Bucureşti unde au fost chemaţi de procurori pentru a ridica certificatul de deces al fetei, pe care Gheorghe Dincă a mărturisit că a ucis-o şi a a ars-o într-un butoi în curtea casei sale din Caracal. 

Tatăl Alexandrei a anunţat că a refuzat să ridice certificatul de deces al fiicei sale pentru că, spune el, Alexandra nu este moartă. „Voiau să ne înmâneze certificatul de deces. Noi am refuzat. Am semnat un proces verbal cum că refuzăm actul de deces. Vor să încheie anul, să scape cu bine. Îi vede Dumnezeu, o avea grija de ei până la urmă”, a spus tatăl Alexandrei Măceşanu.

„Procurorii vor ca Alexandra sa fie moarta şi Dincă la puşcărie. Sa îl închidă. Noi credem cu tărie, o spun din toata inima, Alexandra e undeva si e vie. Nu am nici cea mai mica îndoială ca Alexandra este moartă în butoiul lui Dincă. Nu gândesc aşa ceva, că e moartă. Alexandra, mami, daca vei vedea înregistrarea asta vreodată, să ştii ca te iubim si te asteptam acasa”, a declarat mama Alexandrei. 

Tot astăzi, Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei Măceşanu, a fost chemat la audieri la IGPR în cazul fetelor răpite de Gherorghe Dincă.

Familia Alexandrei Măceşanu, chemată de DIICOT să ridice certificatul de deces al Alexandrei în ajunul Crăciunului

Cumpănaşu susţine că probele prezentate până acum sunt ”indirecte, puţine şi cu marii dubii (raportul INML)”.

”Ceea ce ne deranjeza cel mai mult este lipsa oricăror precizări cu privire la cine l-a emis! Şi când. Luni, 23 Decembrie (bine că nu ne-au chemat în ziua de Crăciun…) vom da o declaraţie clară prin care refuzăm să ridicăm un astfel de document fără corpul Alexandrei, cu o analiză INML pe care am dovedit-o deja împotriva propriilor norme, standarde, termene. Mai mult decât atât fără ca Alexandra să fie căutată de DIICOT şi să fie investigată temeinic pista traficului de persoane, deşi există foarte multe probe în acest sens!„, conchide unchiul Alexandrei Măceşanu.

Şi familia Luizei se va afla la DIICOT pentru a studia dosarul, cu mărturiile lui Gheorghe Dincă, dar şi cu probele găsite de anchetatori.

„De când am studiat ultima data au fost audieri pe care nu le-am vazut, persoane care am cerut sa fie audiate şi stick-ul cu filmarile cu Luiza. Una dintre persoane au fost audiată”, a spus mama Luizei.

Întrebată dacă există probe în dosar care să demostreze moartea Luizei, Monica Melencu a răspuns că „în afară de declaratia lui Dincă, nu”. „De 3 luni jumate despre Luiza nu s-a ştiut nimic până la cazul Alexandrei. Daca Alexandra nu suna ce se intampla cu cazul Luizei? Vreau sa stiu ce s-a intamplat de pe 14 aprilie până suna Alexandra”, a mai spus Monica Melencu.