Rudolph Giuliani, despre scrisoare: Nu are legătură cu Guvernul SUA. Avocatul recunoaşte că a fost plătit

Avocatul preşedintelui Donald Trump Rudolf Giuliani a fost plătit de o firmă de consultanţă în momentul în care a trimis preşedintelui României o scrisoare contrară poziţiei oficiale a Guvernului SUA, scrie Politico.eu, preluat de News.ro. Firma aparţine fostului director FBI Louis Freeh, care este avocatul omului de afaceri Puiu Popoviciu. Giuliani a admis că scrisoarea nu are nicio legătură cu Guvernul SUA.

RomaniaTV.net
29 aug. 2018, 13:24
Rudolph Giuliani, despre scrisoare: Nu are legătură cu Guvernul SUA. Avocatul recunoaşte că a fost plătit

Rudolph Giuliani a declarat marţi pentru Politico.eu că scrisoarea sa se baza pe un raport care i-a fost prezentat de fostul director al FBI Loius Freeh, care conduce o firmă de consultanţă globală, Freeh Group International Solutions.

„Ei îmi plătesc onorariul”, a spus Giuliani, referindu-se la Freeh Group, însă a refuzat să precizeze suma sau dacă firma Freeh lucra pentru un client în această chestiune. Giuliani i-a îndrumat pe jurnaliştii Politico.eu către Greeh Group, care însă nu a furnizat niciun răspuns.

Louis Freeh este avocatul omului de afaceri Puiu Popoviciu.

Şi New York Times a scris despre scrisoarea lui Rudolph Giuliani. 

„Nu are legătură cu Guvernul SUA”, a declarat Giuliani pentru NY Times, făcând referire la scrisoarea trimisă în România.

„Ofer consultanţă în probleme de securitate, forţe de ordine şi terorism în mai multe ţări. Toţi avocaţii privaţi ai preşedintelui au avut activităţi private”, a adăugat avocatul lui Donald Trump.

Avocatul preşedintelui Donald Trump, Rudolph Giuliani, a adresat autorităţilor române o scrisoare pe tema protocoalelor încheiate de instituţii din sistemul judiciar cu SRI, scrisoare de care Ambasada SUA la Bucureşti s-a disociat, transmiţând, prin purtătorul de cuvânt, că Guvernul SUA nu comentează acţiunile persoanelor fizice.

Citeşte şi: Tăriceanu, după ce Giuliani a recunoscut că a fost plătit: Nu contează, important e mesajul