Ruga lui Florin Piersic, după pierderea lui Valentin Uritescu și a lui Alexandru Lulescu: „Oprește-te, Doamne!”

După dispariția consecutivă a celor doi mari actori, îndrăgitul artist a transmis un mesaj îndurerat după pierderea celor doi prieteni ai săi.

20 iun. 2022, 09:41
Ruga lui Florin Piersic, după pierderea lui Valentin Uritescu și a lui Alexandru Lulescu: „Oprește-te, Doamne!”

Florin Piersic este devastat de pierderea celor doi prieteni și colegi de breaslă ai săi, Valentin Uritescu și Alexandru Lulescu, la doar o zi distanță unul de altul. Coleg de generație cu aceștia, Florin Piersic spune că România își pierde valorile culturale într-un ritm alert.

Alexandru Lulescu va fi înmormântat luni în Cimitirul Bellu. Marele actor va fi condus pe ultimul drum cu onoruri militare
“Oprește-te, Doamne, să-i mai iei dintre noi! O minune de om și de artist, pe Valentin Uritescu l-am avut în emisiunea mea Piersic show, atunci a fost ultima data când ne-am văzut și am stat față în față, o enciclopedie de teatru, cu un umor cu totul special. Și mai este unul mai puțin la numărătoare. Nu demult, l-am sărbătorit la Teatrul Tănase pe Alexandru Lulescu, în ultima vreme am vorbit des cu el, mă iubea nespus și eu îl iubeam la fel. Au plecat spre stele doi artiști din generația mea, doi actori minunați, Dumnezeu să-i țină la dreapta lui!”, a transmis Florin Piersic, într-o intervenție în direct.

Marele actor Valentin Uritescu a murit la vârsta de 81 de ani
Valentin Uritescu a murit vineri noaptea la 81 de ani, după ce s-a confruntat aproape 50 de ani cu sindromul extrapiramidal, o boală degenerativă.

Cu puțin înainte, actorul de comedie Alexandru Lulescu s-a stins și el din viață, la vârsta de 90 de ani. La cei 86 de ani ai săi, Florin Piersic trăiește la Cluj, dar încă nu s-a retras din viața artistică.