Rugaciune catre Sfanta Parascheva. Primesti ajutor imediat!

Credinciosii ortodocsi o praznuiesc in fiecare an, pe 14 octombrie, pe Sfanta Parascheva. De Cuvioasa Parascheva (sau Sfanta Paraschiva), ocrotitoarea Moldovei, oamenii merg in pelerinaj la sfintele moaste, aduc flori si daruri, dar si imbracaminte pe care o ating de racla ei pentru a primi grabnic ajutor de sanatate si binecuvantare.

RomaniaTV.net
07 oct. 2020, 11:51
Rugaciune catre Sfanta Parascheva. Primesti ajutor imediat!

Cum anul acesta sunt foarte multe restrictii din cauza pandemiei Covid-19, doar iesenii pot ajunge sa atinga racla sfanta. Comitetul Judetean Iasi pentru situatii de Urgente a dispus ca in perimetrul delimitat in vederea desfasurarii sarbatorii religioase sa nu fie permis decat accesul pelerilor care au domiciliul sau resedinta in Municipiul Iasi. Intararea persoanelor in zona respectiva va fi permisa numai dupa verificarea actelor de identitate. De asemenea, masca este obligatorie, tuturor persoanelor peste 5 ani.

Se crede in popor ca, daca te rogi cu tarie, mostele Sfintei Cuvioase Parascheva fac minuni. Sfanta Paraschiva vindeca atat durerile sufletesti, cat si pe cele trupesti.

Rugaciune catre sfanta Parascheva

Aceasta este o rugaciune puternica pe care o poti rosti pana in 14 octombrie, dar si in ziua Sarbatorii sau la nevoie.

Doamne, Dumnezeul nostru, Tu, Cel ce ai zis si s-a facut toata faptura, nu intoarce fata Ta de la noi pacatosii, ca sa nu vina asupra-ne mania cea groaznica si infri­co­sa­toare a durerilor, care este rodul pacatelor noastre, ce in toata ziua, nenumarate, cu ne­so­co­tinta le savarsim. Noi suntem pacatosi, ne­treb­nici si plini de rautate; iar Tu esti izvorul vietii si al milostivirii. Nu ne lasa, Doamne!

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.