Rugăciune de ajutor la examene. Le este de folos celor care cred

Rugăciunea de ajutor la examene le este de mare folos celor care cred. Are rolul de a limpezi mintea și de a da curaj. Însă le este de folos celor care s-au pregătit temeinic și au nevoie de un impuls pentru a-și alunga emoțiile.

06 iun. 2017, 15:18
Rugăciune de ajutor la examene. Le este de folos celor care cred

Sfântă Născătoare, ajută-ne!

„Preasfântă Stăpînă Născătoare de Dumnezeu, ești Casa pe care Înţelepciunea lui Dumnezeu Sieşi Şi-a zidit-o. Ești Dătătoarea darurilor duhovniceşti. Ceea ce de la cele lumeşti la cele mai presus de lume mintea noastră o înalţi. Și pe toţi la cunoştinţa Adevărului îi ridici! Primeşte puţina rugăciune a nevrednicului/nevrednicei robului/roabei tău/tale (se rostește numele)! Care cu credinţă şi smerenie mă închin în faţa Preacinstitei Tale icoane. Și cu umilinţă te rog. Dăruieşte bună sporire minţii mele. Luminează-mă cu lumina cunoştinţelor. Întăreşte-mi memoria. Dă-mi priceperea cuvenită şi pune în gura mea cuvânt spre răspuns bun. Ca înstrăinat fiind de deşertăciunea pământească şi slava deşartă să mă înalţ cu mintea şi cu inima spre cele nepieritoare şi veşnice. Amin.”

Rugăciunea de ajutor la examene

„Sfinte Antoane, tu ai cercetat cu mare sârguinţă adevărul. Și ai ştiut să uneşti credinţa cu ştiinţa. Înţelepciunea ţi-ai dobândit-o în studii îndelungate. Din smerenie ţi-ai ascuns totuşi cunoştinţele. Până ce Dumnezeu ţi-a călăuzit paşii ca să fii şi altora lumină şi îndrumare. Iată-mă în faţa ta ca să-ţi cer sprijinul luminat în examenul pe care trebuie să-l dau. Luminează-i pe examinatori să ţină seama de puterile mele. Iar pe mine luminează-mă ca să-mi fie la îndemână răspunsul potrivit.

Ajută-mă să trec cu bine această încercare, ce va fi un pas înainte pe drumul vieţii mele. Fă-mă să pătrund până la izvorul lucrurilor şi al înţelepciunii, care este Dumnezeu, primul şi supremul adevăr. Luminează-mi mintea, întăreşte-mi memoria şi dă-mi priceperea necesară, ca să răspund corect şi cuviincios.

Ascultă-mă, sfinte Antoane, şi îndrumă-mă şi mai departe. Iar eu îți făgăduiesc că mă voi strădui ca de acum înainte să fiu mai silitor. Nu numai în îndeplinirea datoriilor mele de şcoală, dar şi în slujirea lui Dumnezeu. Ajută-mă să adâncesc cunoştinţele mele, ca ele să nu se oprească la suprafaţă, ci să ajungă la izvorul înţelepciunii şi al ştiinţei care este Dumnezeu. Amin.”

Citeşte şi O elevă a fost eliminată de la BAC pentru că i-a sunat telefonul mobil în timpul examenului