Rugăciune pentru pace. Spusă de mai multe ori pe zi în vremuri de restrişte, face adevărate miracole

În vremuri de restrişte, oamenii îşi întorc feţele către Dumnezeu mai mult ca niciodată. Rugăciunile, rostite oricând şi oriunde, dar cu credinţa în suflet că Dumnezeu va face să ne fie bine, ne devin cel mai la îndemână ajutor şi ne dau curajul să înfruntăm necazurile.

05 mart. 2022, 13:39
Rugăciune pentru pace. Spusă de mai multe ori pe zi în vremuri de restrişte, face adevărate miracole

Rugăciune pentru pace. Toată lumea este afectată de ororile războiului. Bărbaţii nu sunt lăsaţi să-şi părăsească ţara ca să-şi salveze viaţa, ci sunt chemaţi să lupte cot la cot cu armata ca să-şi salveze ţara. Femeile, copiii şi bătrânii pleacă în pribegie unde văd cu ochii neştiind dacă se vor mai întoarce vreodată. Războiul produce traume cumplite tuturor, indiferent de sex sau vârstă.

În astfel de vremuri nesigure, singurul refugiu, singura cale de scăpare este credinţa. Rugăciunile fac nenumărate minuni, iar cea mai la îndemână minune este aceea că te întăresc în faţa necazurilor.

Descoperă, mai jos, rugăciunea pe care este bine să o rosteşti în timp de război.

Citeste si Profeţia ÎNFIORĂTOARE a părintelui Arsenie Boca, mai actuală ca niciodată: „România va fi înconjurată de flăcări. Vor pune impozite, taxe şi alte îngrădiri”

Rugăciune pentru pace. Se rosteşte de mai multe ori pe zi în vremuri de restrişte

Sfântă Treime, îngăduind începerea războiului Rusiei împotriva Ucrainei. Te rog să ai grijă de românii din țara vecină, scăpându-i de moartea năpraznică. Luminează, Tată Ceresc, pe conducătorul rus care a vizitat Athosul. Fă-l să-și amintească de rugăciunile la care a luat parte cu acele prilejuri. De convorbirile pe care le-a avut cu călugării și de legile milenare ale ortodoxiei. Între care SĂ NU IEI NUMELE DOMNULUI DUMNEZEULUI TĂU ÎN DEȘERT, SĂ NU POFTEȘTI NIMIC DIN CE ESTE AL APROAPELUI TĂU. Dar mai ales SĂ NU UCIZI sunt esențiale pentru dobândirea mântuirii personale. Ajută-l, deci, să înțeleagă primejdia de moarte în care se află, fiind răspunzător de fiecare om ucis în această năvală decisă de el asupra unei țări cu locuitori în majoritate creștini.

Doamne Iisuse Hristoase, Care ai învățat pe ucenici și pe apostoli că „toți cei ce scot sabia de sabie vor pieri” (Matei 26, 52), trimite Arhanghelii, Îngerii și Sfinții Tăi să le amintească tuturor militarilor aflați în oastea rusă să refuze distrugerile locuințelor oamenilor nevinovați și să evite uciderile fratricide pentru care vor da socoteală personală dinaintea Ta.

Duhule Sfinte, Mângâietorule, Care ai coborât la Cincizecime în chip de limbi de foc, învățând Adevărul pe cei ce aleg Calea spre Viață. Te rog să le dai conducătorilor celor două țări gândul întâlnirii cât mai repede pentru a hotărî soluții politico-strategice fără noi vărsări de sânge omenesc și fără alte distrugeri.

Maica Domnului nostru Iisus Hrirstos, Te rog să-i ocrotești pe românii din Bucovina și din Maramureș de războiul văzut. Iar pe noi toți să ne aperi de efectele speculațiilor financiare, de lipsurile și de nevoile care pot decurge din pricina acestui conflict armat apropiat de granițele României – Grădina Ta.

Slavă Tatălui, Fiului și Sfîntului Duh! Amin!

Citeste si Rugăciunea pe care reputatul neurolog Constantin Dulcan o spune ca să scape de necazuri: „Arsenie Boca ne sfătuia ca, la necaz, să spunem de şapte ori această rugăciune”