Rugăciune topless pentru înlăturarea lui Putin – VIDEO

Rugăciune în sânii goi pentru înlăturarea lui Putin! Trei activiste din mişcarea FEMEN şi-au dat bluzele jos în faţa catedralei "Isus Mântuitorul" din Moscova şi s-au rugat lui Dumnezeu ca să-l dea jos pe "Ţarul Putin".

RomaniaTV.net
09 dec. 2011, 15:32
Rugăciune topless pentru înlăturarea lui Putin – VIDEO

Manifestarea vine în sprijinul opoziţiei din Rusia, care acuză partidul premierului de a fi fraudat masiv alegerile parlamentare de duminica trecută.

„Doamne, dă-l jos pe ţar!”, au scandat femeile.

Activistele FEMEN au căzut apoi în genunchi în faţa celei mai mari catedrale din Moscova, în timp ce continuau să-şi strige din toate puterile inedita imploraţie către Divinitate. Cele trei cuvinte erau scrise, de altfel, pe trei pancarte în culorile drapelului Rusiei.

Femeile arborau coroniţe tradiţionale ucrainiene de flori pe cap, în timp ce pe corp îşi pictaseră cruci negre, pentru a-l exorciza pe noul ţar. Rugăciunea lor a parafrazat imnul pre-revoluţionar al Rusiei ţariste „Dumnezeu să-l apere pe ţar!”. Originalul protest a atras atenţia credincioşilor veniţi să se roage, dar şi a paznicilor catedralei, care au încercat mai întâi să le alunge, iar apoi să le acopere pe femeile cu sânii dezgoliţi.

Activistele „FEMEN” sunt faimoase pentru protestele topless organizate în zeci de ţări, în apărarea drepturilor femeilor şi ale omului în general.