Postul Paștelui 2023. Legumele și fructele, mai scumpe decât ceafa de porc. Cât costă un kilogram de urzici

De luni a început postul Paștelui, cunoscut drept Postul cel Mare. Credincioșii au renunțat la carne, ouă și brânză pentru următoarele 40 de zile. În această perioadă, la mare căutare vor fi legumele și fructele, dar cum aceastea s-au scumpit foarte mult în ultimii ani, românii vor avea parte de cel mai scump post.

27 feb. 2023, 09:11
Postul Paștelui 2023. Legumele și fructele, mai scumpe decât ceafa de porc. Cât costă un kilogram de urzici

A început Postul Paștelui. Este cel mai lung și strict post din cele patru care există într-un an. Până pe 15 aprilie, credincioşii se vor abţine de la anumite alimente, precum carne, ouă, pește, brânză, lapte. De asemenea, în Postul Paştelui este recomandat să nu se consume untdelemn, iar fumatul şi alcoolul nu sunt permise.

La mare căutare vor fi legumele și fructele. Deja în piețele din România a apărut trufandaua de primăvara. Este mai scumpă decât ceafa de porc. Un kilogram de urzici se vinde în piețe cu peste 40 de lei. Prețul este unul mult mai mare decât cel de anul trecut, când un kilogram se vindea cu 25 de lei.

Citește și: Plantele miraculoase pentru sănătate pe care trebuie să le consumăm primăvara. Ce alimente sunt mai gustoase acum

Salata verde se vinde cu 2.5 – 3 lei, o legătură de ridichi costă 1.5 – 2 lei, la fel și legătura de ceapă verde. Un kilogram de roșii se vinde cu 13 – 15 lei, la fel și kilogramul de ardei gras. 10 lei costă kilogramul de castraveți.

Fasolea boabe se vinde cu prețuri cuprinse între 9 și 15 lei kilogramul. Aproximativ același preț îl are și lintea.

Un kg de ciuperci costă 12 lei, iar varza se vinde cu 2 – 3 lei kg.

Și fructele s-au scumpit. Merele se vând cu 4 – 5 lei per kilogram, perele sunt ceva mai scumpe 8 – 13 lei / kg. Bananele s-au scumpit și ele, 7 lei kg, iar portocalele se vând cu prețuri cuprinse între 7.5 și 10 lei.