Rugăciunea făcătoare de minuni a lui Arsenie Boca. Preotul o rostea în fiecare seară, înainte de culcare

31 08. 2022, 23:23

Arsenie Boca a fost unul dintre cei mai iubiți și mai respectați preoți români. În timpul vieții sale, el a dat dovadă de un caracter curat și o viață plină de pioșenie. Din aceste motive, este considerat un adevărat exemplu.

După trecerea lui în neființă, credincioșilor le-au rămas multe rugăciune de-ale acestuia. Printre ele se numără și cea de astăzi. Te ajută să îți fie îndeplinită aproape orice dorință pe care o ai. Important este să te rogi înainte de a te pune la somn.

Sfinte Preacuvioase Părinte Arsenie, îndreptător al sufletelor noastre și tămăduitorul bolilor sufletești și trupești, ca cel ce ai împodobit cu adânc de cunoaștere a făpturii omenești. Te rugăm în vreme de durere și mâhnire, caută cu milă spre noi păcătoșii fiii tăi și mijlocește către Preabunul nostru Mântuitor. Iertare de păcate și vindecare de toată neputința.

Rugăciunea desfăcătoare de necazuri a Fecioarei Maria. Rostește-o ori de câte ori ai nevoie

Părinte Sfinte care ai mare îndrăzneală în față Tronului Ceresc, te chemăm cu mare lacrimi. Dar cu nădejde că cele spre vindecare sufletească și trupească, spre mântuire și sfințire, le vom dobândi prin tine, cel ce ne-ai încredințat prin aceste cuvinte:” Eu mă duc, dar de acolo de unde voi fi, am să vă ajut mai mult ca și până acum”.

După cum în viață pe cei aflați în mari necazuri și suferințe cumplite îi tămăduiai îndată, așa și acum pe noi cei păcătoși. Însă chemați cu dragoste la mormântul tău încununat cu har ceresc și flori, ne primește și ne mângâie, sfânt și bun Părinte. Ne scoate din negura păcatelor și a patimilor. Dăruiește-ne binecuvântarea ca să purtăm crucea vieții spre înviere și luminare desăvârșită.

Rugăciunea Fecioarei Maria care te scapă de necazuri. Se rostește ori de câte ori este nevoie

Doctor și tămăduitor de orice suferință, te rugăm, vindecă- ne pe noi, fiii tăi și pe cei ce îi aducem în lacrimi și rugăciuni la crucea sfântă a mormântului tău. Izvorâtor de pace, har și binecuvântarea ta de bun și sfânt Părinte, îți mulțumim și te rugăm să ne fii mereu aproape cu rugăciunea și ajutorul ce ni-l aduci din Cerul Sfânt. Spre slava marelui și minunatului nostru Dumnezeu și spre a sufletelor noastre mântuire. Amin.

Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Tale și ale Sfântului Părintelui nostru Arsenie, miluiește-ne pe noi păcătoșii.

Rugăciunea lui Arsenie Boca pentru cei care îşi caută un loc de muncă. Face adevărate minuni

Călugărul a prezis că România va fi ocupată de Rusia, Bulgaria şi Ungaria, însă după aceea, aceste ţări vor fi lovite de mai mulți ”bolovani de foc”.

Arsenie Boca s-a născut la data de 29 septembrie 1910, în Vaţa de Sus, județul Hunedoara. A fost stareț al Mănăstirii Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus și apoi al Mănăstirii Prislop.

Acesta este venerat de credincioșii din toată țara, dar puțini au știut care este numele său real. Provenea dintr-o familie simplă, dar a primit la naștere un nume unic. Iosif şi Cristina, cei doi credincioși în familia cărora s-a născut părintele, i-au pus prenumele Zian, un nume rar în România.

Numele real al lui Arsenie a fost Zian Boca, prenumele nefiind unul inspirat din religie. Nu a avut prenume de sfânt, ci a fost ales după zona în care s-a născut. În actele înscrise în perioada venirii pe lume a fostului stareț se arată că prenumele a fost adaptat din limba maghiară și are legătură cu numele Jianu.

Arsenie Boca a locuit trei luni pe Muntele Athos, unde a experimentat viaţa duhovnicească. A ținut post 40 de zile și a plecat spre Mănăstirea Sâmbăta de Sus. Pe data de 3 mai 1940 avea să fie tuns în monahism, când primeşte numele de Arsenie.

Părintele a fost arestat câțiva ani mai târziu, în mai 1948, și torturat de Securitate. Paza a crezut că este legionar, lucru pe care nu l-a recunoscut niciodată. A mai fost luat de Securitate și în 1951.

În perioada 1969 – 1989 și-a construit un atelier de pictură și chilie la proaspătul înfiinţat aşezământ mănăstiresc de la Sinaia. Acesta s-a stins din viață pe 28 noiembrie 1989 și a fost înmormântat la Mănăstirea Prislop. Credincioșii din toată Romania îi vizitează mormântul și în ziua de azi.