Rugăciunea făcătoare de minuni către Sfântul Nicolae! Citește-o și viața ta se va schimba la 180 de grade

Anual, pe data de 6 decembrie, Biserica Ortodoxă îl prăznuiește pe Sfântul Nicolae, cunoscut atât de cei mici, cât și de cei mari, drept Moș Nicolae, cel care le aduce daruri în ghetuțe. Însă, acest sfânt nu aduce doar daruri materiale, ci și sufletești. Iar cei care i se roagă în ziua în care este cinstit vor avea parte de minuni nemaiîntâlnite.
Alina Costache
05 dec. 2023, 23:22
Rugăciunea făcătoare de minuni către Sfântul Nicolae! Citește-o și viața ta se va schimba la 180 de grade
Rugăciunea făcătoare de minuni către Sfântul Nicolae! Citește-o și viața ta se va schimba la 180 de grade

Rugăciunea făcătoare de minuni către Sfântul Nicolae! În ziua de 6 decembrie, credincioșii ortodocși sunt îndemnați să i se roage Sfântului Nicolae, asta dacă vor să aibă parte de minuni în viața lor.

Citește și Moş NICOLAE 2023. Greşeala făcută de mulţi, când se pun, de fapt, cadourile in ghetuţe de Sfântul Nicolae

Rugăciunea făcătoare de minuni către Sfântul Nicolae!

„O, preabunule părinte Nicolae, păstorul și învățătorul celor ce aleargă cu credință către a ta folosire și cu fierbinte rugăciune te cheamă pe tine, sârguiește degrab a le ajuta. Izbăvește turma lui Hristos de lupii ce o răpesc pe ea și toate părțile creștinești le ocrotește și le păzește, prin sfintele tale rugăciuni, de gâlcevile lumești, de cutremur, de venirea altor.

Ca să viețuim în veacul acesta, și de partea stării de-a stânga să ne izbăvească și în partea de-a dreapta, împreună cu toți sfinții, să ne învrednicim.

Și precum ai miluit pe cei trei bărbați care ședeau în temniță și i-ai izbăvit pe ei de mânia împăratului și de tăierea sabiei, așa ne miluiește și pe noi. Cei ce cu mintea, cu cuvântul și cu lucrul suntem întru întunericul păcatelor și ne izbăvește de mânia lui Dumnezeu și de chinul cel veșnic. Ca prin mijlocirea ta, cu ajutorul, cu mila și cu harul lui Hristos, Dumnezeu să ne dea viață liniștită și fără de păcat. Ca să viețuim în veacul acesta, și de partea stării de-a stânga să ne izbăvească și în partea de-a dreapta, împreună cu toți sfinții, să ne învrednicim. Amin”.

Tradiții și obiceiuri de Sfântul Nicolae

Dimineața de 6 decembrie este așteptată de toți copilașii, care, dacă au fost cuminți, vor primi diferite daruri de la Moș Nicolae. În schimb, dacă aceștia au fost năzdrăvani, Moșul le va lăsa o nuia de măr. Tradiția spune că dacă aceasta este pusă în apă și rodește, copilul este, astfel, iertat de către Moș Nicolae.

Tot în ziua de 6 decembrie, tradiția spune că începe oficial iarna, când Moșul trebuie să-și scuture barba și, astfel, să ningă afară. Dacă nu se întâmplă acest lucru, înseamnă că ne așteaptă o iarnă blândă, fără prea multă zăpadă.

De asemenea, tot în Ziua Sfântului Nicolae, creștinii trebuie să participe la slujbele sfinte și să uite de treburile cotidiene. În acest sens, este strict interzis să facă treburi casnice, precum cusut, curățenie sau spălatul rufelor.

Mi mult, tradiția mai spune că nu trebuie să existe conflicte și certuri în această ză sfântă. Dacă există persoane care nu vor respecta această regulă, atunci se spune că acestea vor avea parte de un Crăciun nefericit în familie.

Tot în ziua de 6 decembrie, oamenii din anumite zone ale țării culeg fel de fel de crenguțe din pomii fructiferi, pe care le pun în apă, lângă o icoană. Dacă acest rodesc până la Anul Nou, atunci se spune că persoanele respective vor avea parte de un an roditor și de recolte pe măsura muncii depuse.

De Moș Nicolae, tinerii trebuie să formeze grupuri de colindători și să-și alegă casa unde se vor desfășura repetițiile până în seara de Ajun, când se merge cu colinda, adică pe 24 Decembrie.

Citește și Prognoza meteo. Lapoviţă şi ninsoare în Bucureşti, ciclonul polar se mută în sud, Moş Nicolae vine cu fulgi de nea şi ger

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!