Intervalele orare în care creierul atinge capacitatea maximă. Neurochirurgul Vlad Ciurea a dat verdictul

Capacitatea creierului uman este mai ridicată în anumite intervale orare, avertizează neurochirurgul Vlad Ciurea. Celebrul profesor a oferit câteva dezvăluiri pe marginea acestui subiect în cadrul unui interviu. 

28 iul. 2022, 09:00
Intervalele orare în care creierul atinge capacitatea maximă. Neurochirurgul Vlad Ciurea a dat verdictul

Lucrul pe timp de noapte trebuie evitat, potrivit profesorului Vlad Ciurea.

„Inteligența umană este maximă între orele 10:00 – 12:00. După-amiază, un vârf formidabil între orele 16:00 – 18:00.

Acei domni care se află în Grecia sau Spania și fac siesta cred că au citit aceste lucruri. Se odihnesc. Nu lucrați noaptea, pentru că forțăm creierul să lucreze”, a declarat Vlad Ciurea, potrivit Csid.

Seara, activitatea creierului este în scădere.

„Trebuie să ne odihnim. Spre seară, activitatea cerebrală scade. Scad toate funcțiile, atenția, memoria.

Este bine să luăm decizii dimineața, nu noaptea. Cel mai bun somn este între 22:00 – 00:00. Creierul trebuie să se odihnească”, a mai punctat medicul.

 

Avertismentul neurochirurgului Vlad Ciurea

 

De asemenea, în cadrul interviului, neurochirurgului a subliniat importanța evoluției tehnologiei în domeniu.

„Nu se poate medicină, nu se poate neurochirurgie fără tehnologie. Oricât ai fi de îndemânatic pe mâna dreaptă, trebuie să îţi foloseşti şi mâna stângă, or tehnologia vine pe mâna stângă, iar tu cu mâna dreaptă duci tehnologia spre această bijuterie umană care este creierul.

Este pas de pas, exact ca într-o căsătorie, suntem mână în mână. Ai făcut un pas înainte în neurochirurgie pe îndemânare, trebuie să faci un pas înainte şi pe tehnologie.

Un neurochirurg care nu se adaptează, care adoptă o atitudine de ‘nu cunosc, nu vreau’, este un neurochirurg depăşit. Noi, când spunem neurochirurgie, înseamnă minim invaziv, înseamnă micro-neurochirurgie, deci înseamnă tehnologie”, a declarat medicul.