Rugbistul Kawa Leauma a murit la 32 de ani după un accident stupid

Rugbistul neo-zeelandez Kawa Leauma a murit la vârsta de 32 de ani, după ce a căzut în gol de la o înălţime de peste şase metri, într-o clădire din Amsterdam.

21 dec. 2021, 14:44
Rugbistul Kawa Leauma a murit la 32 de ani după un accident stupid

Kawa Leauma evolua pentru echipa bască Ordizia şi se afla la Amsterdam cu echipa naţională a Spaniei, pentru meciul cu Olanda din cadrul Campiontului European. Oaspeţii s-au impus cu 52-7, dar Leauma nu a evoluat, doarece spaniolii s-au temut cu privire la dreptul lui de joc.

Adam Rosen, participant la trei ediții ale Jocurilor Olimpice de iarnă, a murit la vârsta de 37 de ani
După meci, jucători ai celor două echipe au mers la un local din Amsterdam, care ar aparţine unui sponsor al reprezentativei olandeze şi unde s-a produs tragicul accident. Potrivit marca.com, jucătorul a căzut în gol într-o zonă nesemnaliztă corespunzător şi a suferit răni grave la cap. Transportat de urgenţă la spital, el a fost supus unei prime operaţii, iar condiţia lui părea că se îmbunătăţeşte, astfel că medicii au plănuit o nouă intervenţie chirurgicală. Marţi, însă, Federaţia Spaniolă de Rugby a anunţat decesul jucătorului.

Fotbalist de 23 de ani, înjunghiat mortal. Tânărul avea 18 meciuri în echipa naţională şi jucase în Anglia

„Federaţia Spaniolă de Rugby anunţă cu regret decesul lui Kawa Leauma, jucătorul AMPO Ordizia, survenit peste noapte. El a suferit un accident sâmbătă, 18 decembrie, după meciul disputat de Spania împotriva Olandei, la Amsterdam. La dorinţa expresă a soţiei sale, care în prezent călătoreşte spre capitala Olandei, nu putem oferi momentan alte informaţii şi cerem cel mai mare respect pentru ea şi familia ei. Odihneşte-te în pace, Kawa”, a precizat forul spaniol.

Leauma, care împlinise 32 de ani cu o zi înaintea accidentului, a jucat pentru echipe din Noua Zeelandă înainte de a ajunge în Spania şi a disputat un meci în reprezentativa A spaniolă, care a pierdut, scor 11-13, meciul cu Italia, din octombrie.