Rujul exploziv, dispozitiv împotriva violatorilor (VIDEO)

Un indian anunţă că a inventat o armă sub formă de ruj, un dispozitiv care ar trebui să le provoace probleme cu auzul şi să îi dezorienteze pe violatori, arată un videoclip publicat de un editor al platformei NDTV, din New Delhi, preluat de descoperă.ro.

RomaniaTV.net
15 ian. 2020, 10:00

Shyam Chaurasia, un indian din Varanasi în statul Uttar Prades, a inventat un dispozitiv de securitate care le permite femeilor să detoneze ceea ce pare un banal ruj, în cazul în care sunt atacate. Deşi arată ca un ruj obişnuit, în momentul detonării dispozitivul produce un zgomot foarte puternic. Indianul care a inventat dispozitivul mizează pe faptul că acest zgomot va atrage atenţia celor care se află în apropiere şi poliţiei.

“Dacă o femeie este într-o situaţie neplăcută, poate să apese butonul dispozitivului. Va produce o explozie puternică şi va trimite un mesaj la serviciul de urgenţă. E uşor de purtat şi cum poate să fie confundat cu un ruj normal nu va ridica niciun fel de suspiciuni”,spune Chaurasia.

Gadgetul este reîncărcabil şi poate fi conectat la smart phone prin bluetooth. Inventatorul susţine că rujul exploziv poate fi comercializat pentru preţuri de aproximativ 600 de rupii (8,40 dolari).

“E uşor să de folosit şi creează spaimă cu explozia pe care o produce. Când încerci să-l foloseşti, nimini nu bănuieşte despre ce e vorba, pentru că arată ca un ruj”, spune Shefali Rai, o studentă de la Benaras Hindu University, potrivit Hindustan Times.

Chaurasia este cunoscut şi pentru că a dezvolta în 2019 un costum blindat asemănător celui purtat de eroul de benzi desenate Iron Man, pe care l-a prezentat ca mijloc de combatere a terorismului.


loading...