Rupere de nori la Constanţa. Bulevarde şi străzi inundate în urma unei ploi torenţiale VIDEO

Mai multe bulevarde şi străzi din Constanţa, precum şi parcări din staţiunea Mamaia au fost inundate, miercuri, în urma unei ploi torenţiale. Echipe ale Regiei Autonome Judeţene de Apă (RAJA) au intervenit pentru desfundarea canalizărilor care nu au mai putut prelua apa pluvială.

RomaniaTV.net
31 iul. 2013, 13:42
Rupere de nori la Constanţa. Bulevarde şi străzi inundate în urma unei ploi torenţiale VIDEO

În doar câteva minute, bulevardul Mamaia s-a transformat în râu. Mai multe maşini au rămas blocate pe stradă, din cauza apei. Furtuna i-a luat prin surprindere pe turiştii aflaţi pe plajă în staţiunea Mamaia. Oamenii au fost nevoiţi să fugă şi s-au adăpostit pe unde au apucat.

Purtătorul de cuvânt al RAJA Constanţa, Irina Oprea, a informat, printr-un comunicat remis presei, că până în prezent la dispeceratul regiei au fost primite 15 reclamaţii cu privire la sistemul de canalizare stradal atât din municipiul Constanţa, cât şi din staţiunea Mamaia.

„Sesizările au venit din zona centrală – străzile IG Duca şi Constantin Brătescu, staţiunea Mamaia din zona hotelurilor Elegance şi Central, cartierul Tomis Nord – străzile Cutezătorilor şi Fragilor, cartierele Coiciu şi Palas (…) bulevardul 1 Mai şi zona Peninsulară – str. Calatis. Toate sesizările primite au vizat sistemul de canalizare stradal. Echipele de intervenţie RAJA au răspuns la toate solicitările primite, la ora actuală toate reclamaţiile fiind în curs de rezolvare”, a precizat reprezentanta regiei de apă, potrivit Agerpres.

Potrivit acesteia, ca urmare a avertizărilor meteo de Cod Galben cu vânt în rafale, averse şi descărcări electrice, RAJA Constanţa a activat de marţi comandamentul pentru situaţii de urgenţă, fiind constituite echipe de intervenţie care sunt dotate cu toate utilajele necesare pentru a asigura buna funcţionare a sistemului de alimentare cu apă şi canalizare.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o avertizare nowcasting de vreme severă în mai multe zone ale ţării.

În intervalul 16:30 si 18:00, în cea mai mare parte a judeţului Ilfov, inclusiv zona municipiului Bucuresti sunt aşteptate grindina, intensificari ale vantului cu aspect de vijelie, cantităţi de precipitaţii ce pot atinge şi depaşi 15 – 20 l/mp, descărcări electrice.

Intre orele 16:20 si 17:20, în vestul si centrul judeţului Constanța, delimitat de localitatile: Harșova, Cernavodă, Medgidia, Adamclisi, se vor semnala cantități de apă care pot atinge și depăși 15 – 20 l/mp, descărcări electrice, intensificări de vânt ce pot lua aspect de vijelie,grindină de mici și medii dimensiuni.

Citeşte şi PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Intre orele 16:10 si 17:00, în sud-estul judeţului Dolj; arii relativ extinse în judeţul Olt, inclusiv zona municipiului Slatina se vor semnala căderi de grindină de mici dimensiuni, frecvente descărcări electrice, averse ce pot cumula 15-20 l/mp, intensificări de vânt ce pot lua aspect de vijelie.

Citeşte şi Furtuna a făcut PRĂPĂD. Copaci doborâţi, alei pietonale şi străzi blocate