Rupert Murdoch îşi cere scuze după ce a sugerat că Barack Obama nu este un „adevărat preşedinte negru”

Magnatul presei Rupert Murdoch s-a văzut nevoit, joi, să prezinte scuze publice după ce a sugerat că Barack Obama nu este un "adevărat președinte negru", transmite AFP.

09 oct. 2015, 07:59
Rupert Murdoch îşi cere scuze după ce a sugerat că Barack Obama nu este un „adevărat preşedinte negru”

„Ben și Candy Carson, formidabili. Pe când un veritabil președinte negru care să se ocupe cu adevărat de divizările rasiale?”, a scris pe Twitter, miercuri seară, acționarul majoritar al News Corporation, după ce l-a urmărit, la canalul de televiziune Fox News, pe candidatul afro-american la prezidențialele americane Ben Carson.

Reacțiile nu au întârziat să apară pe rețeaua Twitter. Murdoch, în vârstă de 84 de ani, a fost acuzat de rasism, iar unii internauți au spus chiar că el nu are nicio legitimitate pentru a discuta problema persoanelor de culoare din SUA.

Barack Obama denunţă obsesia lui Donald Trump de a ridica ziduri împotriva imigranţilor

Într-o primă fază, Rupert Murdoch nu s-a lăsat convins. „Citiți New York Magazine cu privire la dezamăgirea minorităților față de POTUS”, a scris pe Twitter magnatul presei, la cinci minute după primul său mesaj. POTUS este acronimul în engleză pentru ‘Președintele Statelor Unite’.

În cele din urmă, Murdoch și-a cerut scuze. „Îmi cer scuze. Nu am dorit să jignesc pe nimeni. Personal, îi consider pe amândoi fermecători”, a scris el, referindu-se la Barack Obama și Ben Carson.

Ben Carson (64 de ani) este un fost neurochirurg, de religie creștin, singurul candidat de culoare la alegerile prezidențiale din SUA de anul viitor. El s-a făcut remarcat mai ales în ultima lună prin faptul că a respins posibilitatea ca Statele Unite să aibă un președinte musulman.

„Îl cunosc pe Rupert Murdoch, el nu este rasist. Își exprimă doar o opinie. Cred că el se referea la faptul că există un președinte negru și comunitatea de culoare este entuziastă, dar că politica nu a ajutat comunitatea neagră să se afirme, nu i-a fost favorabilă”, a explicat Carson, pentru postul de televiziune CNN.