Ruptură în coaliţie: deputaţii PNL nu au votat desfiinţarea SIIJ în Comisia pentru Drepturile Omului

Deputatul USR Silviu Dehelean spune că proiectul de lege pentru desființarea SIIJ a primit aviz negativ în Comisia pentru Drepturile Omului pentru că s-a produs o ruptură în coaliţia de guvernare, respectiv un deputat PNL a votat contra desființării SIIJ, iar alt deputat PNL s-a abținut.

09 mart. 2021, 20:02
Ruptură în coaliţie: deputaţii PNL nu au votat desfiinţarea SIIJ în Comisia pentru Drepturile Omului

Ruptură în coaliţia de guvernare? Una din temele principale ale coaliţiei de guvernare, în ce priveşte Justiţia, este desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, care, la nivel declarativ cel puţin, este susţinută atât de PNL, cât şi de USR-PLUS, din care face parte şi ministrul de resort, Stelian Ion. Doar că, odată venit momentul votului în Comisia pentru Drepturile Omului din Camera Deputaţilor, parlamentarii coaliţiei nu au făcut bloc comun.

„Proiectul de desființare a Secției Speciale pentru Anchetarea Magistraților, celebra creație a lui Liviu Dragnea și Florin Iordache pentru a intimida magistrații care anchetează cazurile de corupție, a ajuns astăzi în Comisia pentru drepturile omului. Din păcate, proiectul a primit a aviz negativ.

Ruptură în coaliţie: un deputat USR acuză PNL că nu votează aşa cum declară

USR PLUS, alături de un deputat PNL, au votat pentru. Un alt deputat PNL a votat împotrivă, alături de toate celalte partide, iar al treilea a votat “abținere”. Sper că a fost o simplă întâmplare. Votul de astăzi este un vot care nu respectă poziția oficială a liderilor PNL, Ludovic Orban și Florin Cîțu, dar nici a președintelui Klaus Iohannis. Secția Specială trebuie să dispară cât mai rapid, nu mai putem amâna.

Este ceea ce am promis în campanie, atât PNL, prin liderii lor, cât și USR PLUS. Ne vom ține promisiunea”, a scris deputatul pe Facebook, conform Stiripesurse.ro.

Liberalii au 3 deputați în comisie: Ioan-Alexandru Andrei, Mircea Roșca și Marsalic Jaro Norbert.

Citeşte şi: Noi dezvăluiri bombă în dosarul Băneasa! Cum au “inventat” procurorii un prejudiciu într-o evaluare bazată pe anunţurile imobiliare din ziarul Bursa! Raportul KPMG care spulberă “experţii” DNA. În realitate terenul agricol USAMV a fost chiar şi de 10 ori mai scump decât preţurile de vânzare din zonă!