Se fac abuzuri de neimaginat in Justitie! Procurorii din CSM vor sa o „lichideze” pe Adina Florea (SIIJ)

Procurorii din CSM desfasoara, in aceasta perioada, manevre "subterane" extrem de periculoase pentru independenta Justitiei din Romania.

03 mart. 2021, 11:53
Se fac abuzuri de neimaginat in Justitie! Procurorii din CSM vor sa o „lichideze” pe Adina Florea (SIIJ)

Potrivit informatiilor noastre, sectia pentru pentru procurori a CSM pune la cale „exterminarea” fostei şefe a SIIJ, Adina Florea, iar pentru asta se fac presiuni uriase.

De ce fac presiuni procurorii din CSM si, mai ales, asupra cui:

Potrivit Luju.ro, mai multi procurori din Consiliul Superior al Magistraturii au dosare penale aflate pe rolul Sectiei pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie (SIIJ). Si cum in Romania procurorii au imunitate mai ceva ca zeii antici, infiintarea SIIJ si dosarele deschise de Adina Florea si alti procurori ai Sectiei, pentru abateri si abuzuri, a reprezentat un soc pentru procurorii din CSM care, iata, au pornit razboiul pentru a-si scapa pielea.

Un al doilea motiv pentru care procurorasii de la CSM o vor „lichidata” pe Adina Florea si, odata cu ea, desfiintat SIIJ-ul, il reprezinta un dosar greu instrumentat de aceasta, dosar care trebuie neaparat sa dispara. Este vorba despre dosarul deschis pe numele lui Kovesi, in baza caruia Florea a avut „tupeul” sa dispuna control judiciar pe numele fostei sefe a DNA. Si cum vantul politic actual e favorabil fostului regim opresiv condus de Kovesi, procurorasii CSM s-au pus in miscare pentru a o albi pe zeita suprema a Justitiei din Romania, Laura Codruţa Kovesi.

Ceea ce e deosebit de grav si extrem de interesant e faptul ca procurorasii din CSM s-au gasit sa faca presiuni pentru „lichidarea” Adinei Florea la o institutie pe care niciodata, absolut niciodata, nu au sesizat-o in fapte mult, mult mai grave decat cele invocate in cazul procuroarei SIIJ. Este vorba despre presiuni facute la Inspectia Judiciara, iar faptul ca Sectia pentru Procurori a CSM face acest demers pentru prima oara in istorie, acum, cu Adina Florea in vizor, are legatura, cum spuneam, cu desfiintarea SIIJ si disparitia dosarelor deschise pe numele „cui nu e voie”.

Cum au explicat procurorii din CSM solicitarea (presiunile) adresata Inspectiei Judiciare? O sa va cruciti: Adina Florea este banuita ca a avut un rationament gresit si o logica… mai altfel, atunci cand a cercetat-o pe Kovesi, iar procurorii CSM isi doresc sa afle cum a gandit Florea, de ce a avut acel rationament si nu altul, in baza carei logici de gandire a stabilit ce a stabilit in legatura cu Kovesi. Cu alte cuvinte, procurorii din CSM comit un grav abuz in urma caruia e afectata independenta procuroarei Florea, legandu-se de „rationamentul logicii juridice”, adica gandirea Adinei Florea, gandire care, prin definitie, nu poate fi altfel decat subiectiva. In fapt, asta explicatie nu este altceva decat un pretext folosit pentru a o distruge pe Florea fara sa para ca asta se doreste. In niciun domeniu de activitate nu exista pedeapsa pentru fapta de „rationament neinteles”. Eventual, se pot judeca efectele rationamentului, in niciun caz rationamentul in sine. Dar, asa cum v-ati prins, procurorii din CSM se agata cu disperare de orice capat de ata pentru a sincroniza „executia” Adinei Florea cu desfiintarea SIIJ.

Consiliul Legislativ a dat aviz pozitiv pentru desfiinţarea SIIJ. Florin Iordache, acuzat de trădare de Codrin Ştefănescu

Si asta nu e tot. Actiunea procurorasilor din CSM e cu atat mai grava cu cat, atentie, daca Inspectia Judiciara le aproba solicitarea, Adina Florea va fi anchetata de insisi… procurorasii din CSM! Da, vorbim despre incompatibilitate de gradul zero si despre un atac murdar al unor asa-zisi justitiari corupti pana in maduva oaselor carora Adina Florea le-a stricat „combinatiile”.

Asa cum spuneam, niciodata in istorie procurorii din CSM nu au sesizat Inspectia Judiciara cu privire la fapte similare sau mult mai grave decat cele invocate in cazul Adinei Florea, iar ocazii au fost cu duiumul: cazul Portocala, cazul procurorului CSM Cristian Deliorga, al procurorului DNA Ploiesti Lucian Onea, al procurorilor Sterian Guli si Gheorghe Dumitru etc. In niciunul dintre aceste cazuri de rasunet, unde au existat abuzuri dovedite si sentinte in privinta inculpatilor, procurorasii din CSM nu au sesizat Inspectia Judiciara. Au facut-o acum, pentru ca Adina Florea sa dispara definitiv, la fel si SIIJ-ul, la fel si dosarele lor si ale fostei sefe a DNA, Laura Codruţa Kovesi.