Rus: Construcţia autostrăzii Piteşti – Sibiu va dura mult şi va fi foarte scumpă. Va fi un nou Transfăgărăşan

Construcţia autostrăzii Piteşti - Sibiu va dura şi va fi extrem de scumpă, a declarat joi seară ministrul Transporturilor, Ioan Rus, transmite Agerpres.

25 iul. 2014, 06:35
Rus: Construcţia autostrăzii Piteşti – Sibiu va dura mult şi va fi foarte scumpă. Va fi un nou Transfăgărăşan

Autostrada figurează în Master Planul de transporturi, al cărui proiect va fi finalizat pe 31 august, şi va fi realizată ‘în cele din urmă’, dar costurile ar putea ajunge la 30 milioane de euro pe kilometru, a spus oficialul MT.

Rus a subliniat că, practic, va fi ‘un nou Transfăgărăşan’, iar studiul va dura un an şi proiectul tehnic încă un an.

‘Dacă în trei ani ştim să rezolvăm o ieşire pe partea de sud spre Europa şi doar peste 5-6 ani o să avem autostrada între Curtea de Argeş şi Sibiu ar fi foarte bine, pentru că am rezolva 70% din problemă în următorii doi ani’, a adăugat ministrul Transporturilor.

Autostrada Piteşti – Sibiu reprezintă una dintre solicitările Grupului Renault, care deţine uzina auto Dacia de la Mioveni. Accesul facil către frontieră, la Arad, este o prioritate pentru Dacia-Renault în condiţiile în care zilnic există un flux de 350 de camioane cu autoturisme care pleacă de la Mioveni spre graniţă şi invers, iar economiile sunt estimate la 30 de euro pe autoturism transportat.

Potrivit lui Rus, până la construcţia autostrăzii se ia în calcul inclusiv construcţia a încă unui drum între Sibiu şi Piteşti, astfel încât autoturismele şi camioanele să circule pe drumuri separate.