Rus despre mini-recensământ: Va veni un om al Primăriei acasă la români. Durează trei secunde

Ministrul de Interne, Ioan Rus, a explicat modalitatea prin care se va face mini-recensământul pentru actualizarea datelor privind numărul de alegători din România, afirmând că la locuinţe vor veni reprezentanţi ai primăriilor locale.

RomaniaTV.net
03 aug. 2012, 15:59
Rus despre mini-recensământ: Va veni un om al Primăriei acasă la români. Durează trei secunde

„O facem direct pe secţiile de vot. Fiecare secţie de votare are o mie şi ceva de persoane. Acolo sunt listele. Nu verificăm altceva decât concordanţa între componenţa nominală a listei şi existenţa persoanei fizice. Şi va trebui să meargă… Va trebui luni sau marţi o Hotărâre de Guvern, prin care împuternicim instituţiile descentralizate, primarii, mă rog, cine vom stabili, să facă acest lucru, da. Numai că la recensământ sunt o sută de formulare, că acolo e recensământul populaţiei şi locuinţelor. O discuţie de acest fel acolo durează o jumătate de oră, aici durează trei secunde”, a declarat Ioan Rus pentru RFI România.

El a mai afirmat că la nivelul comunităţilor rurale, vor fi intrebaţi vecinii: „Acolo, dacă merg primarul şi câţiva locuitori de nădejde ai satului, rezolvă asta în trei zile, în fiecare sat. La oraş va fi mai complicat. O să vedem. Am cerut tuturor primăriilor prefecţilor, până marţi să ne dea şi sugestii şi eventuale probleme pe care ei anticipează că pot apărea, astfel încât să le putem rezolva”, a declarat ministrul de Interne.