Rusalii 2021. Unde merg românii în minivacanţa de Rusalii. Calendarul zilelor libere

Rusalii 2021. Hotelierii de pe Valea Prahovei au fost luaţi cu asalt de românii care vor să-şi petreacă minivacanţa de Rusalii la munte. Potrivit Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului, gradul de ocupare este de 75%.

17 iun. 2021, 16:46
Rusalii 2021. Unde merg românii în minivacanţa de Rusalii. Calendarul zilelor libere
Rusalii 2021. Unde merg românii în minivacanţa de Rusalii. Calendarul zilelor libere

Rusalii 2021. Potrivit Calendarului Ortodox, Rusaliile se sărbătoresc la 50 de zile după Paşte şi la 10 zile după Înălţarea Domnului. Angajaţii au două zile libere legale, respectiv 20 iunie (duminică) şi 21 iunie (luni).  Şi anul acesta staţiunile de pe Valea Prahovei au fost luate cu asalt de turiştii care vor să-şi petreacă minivacanţa la munte.

Rusalii 2021. Staţiunile sunt aproape pline

Citeşte şi Calendar ortodox iunie 2021. Sărbători religioase în iunie 2021. Tradiţii şi superstiţii de Înălţare, de Rusalii, de Sânziene, de Sânpetru de vară

Ionuţ Lificiu este antreprenor şi are o pensiune în Predeal. Nu mai are locuri libere pentru acest weekend.

„Nu ocupă toate camerele, dar au exclusivitate, adică e un grup mai mare care ocupă toată pensiunea.”, a spus Ionuţ Lificiu „Capacitatea pensiunii e undeva la vreo 35, din câte ştiu ei sunt undeva la vreo 25, 26, 27 de persoane dar au luat toată pensiunea la cheie.”, a mai precizat acesta.

Pentru un hotel de 4 stele la Sinaia, românii vor scoate din buzunare  între 525 şi 590 lei pentru o cameră pe noapte, cu mic dejun inclus, cu acces la SPA şi loc de parcare.

Cei care nu vor să meargă la munte în minivacanţa de câteva zile, se pot relaxa în Deltă sau pe litoral.

Expertul în turism Răzvan Pascu recomandă românilor să se îndrepte către locurile mai puţin cunoscute ale României.

„Putem să descoperim locuri din Transilvania care sunt absolut minunate şi pe care poate puţini dintre români le-au descoperit până acum. Zona Secuimii, care este o zonă ce promite foarte mult din punct de vedere turistic, inclusive balneo, turismul de wellness care in România nu este foarte cunoscut. Plimbat cu trăsura, au cu căruţa pe dealurile din împrejurimi, învăţaţi copiii cum să meargă cu caii, sau cum să tragă cu arcul, cum să hrănească animalele în fermă şi aşa mai departe.”, a declarat Răzvan Pascu, potrvit Mediafax.

Citeşte şi Rusalii 2021. Noi zile libere pentru români. De câte mini-vacanţe se vor bucura bugetarii până la finalul anului

Calendarul zilelor libere pentru anul 2021

Potrivit Codului Muncii, românii au 15 zile libere acordate cu ocazia sărbătorilor legale, iar anul acesta opt sunt în weekend, în timp ce şapte sunt în timpul săptămânii.

În zilele de sărbătoare legală nu se lucrează, cu excepţia unităţilor sanitare şi a celor de alimentaţie publică, precum şi a unităţilor în care activitatea nu poate fi întreruptă. Cei care lucrează în acest zile au dreptul la compensarea cu timp liber, acordat în următoarele 30 de zile.

Zilele libere se acordă pentru: Paşte (Vinerea Mare, Duminica Paştelui, Lunea Luminată), două zile pentru Anul Nou, două zile pentru Rusalii, două zile pentru Crăciun şi câte o zi pentru Ziua Unirii Principatelor Române, Ziua Internaţională a Muncii, Ziua Copilului, Adormirea Maicii Domnului, Sfântul Andrei şi Ziua Naţională a României.