Dan Radu Ruşanu şi Ilie Carabulea scapă de ARESTUL la domiciliu. Vor fi judecaţi sub control judiciar

Publicat: Miercuri, 09 Iulie 2014 17:00 // Actualizat: Miercuri, 09 Iulie 2014 17:25 // Sursa: romaniatv.net

Curtea de Apel Bucureşti a decis miercuri înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar în cazul fostului preşedinte al ASF Dan Radu Ruşanu şi a omului de afaceri Ilie Carabulea, trimişi în judecată de procurorii DNA pentru fapte de corupţie în dosarul ASF - Carpatica, transmite Agerpres.

Foto: evz.ro

Aceeaşi decizie a fost luată şi în cazul lui Marian Mîrzac, fost membru neexecutiv al conducerii ASF, însă hotărârea instanţei nu este definitivă şi poate fi contestată de DNA.

Iniţial, cei trei au fost arestaţi preventiv în luna martie, măsură revocată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe 23 iunie, care a decis ca ei să stea în arest la domiciliu.

Fostul preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară Dan Radu Ruşanu, Laura Chiţoiu, soţia fostului ministru al Finanţelor, fost director al Direcţiei Avizări ASF, şi omul de afaceri Ilie Carabulea au fost trimişi în judecată alături de alţi 9 inculpaţi, pentru corupţie în dosarul ASF - Carpatica.

Dan Radu Ruşanu este acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat, influenţarea declaraţiilor (11 infracţiuni), aflate în concurs real, favorizarea făptuitorului, în formă continuată (39 acte materiale), folosirea influenţei de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obţinerii pentru altul de foloase necuvenite, Laura Chiţoiu - constituirea unui grup infracţional organizat şi abuz în serviciu contra intereselor publice, iar firma de asigurări - cumpărare de influenţă şi dare de mită.

Printre cei trimişi în judecată se mai află Marian Mîrzac, fost membru neexecutiv al conducerii ASF, Radu Mustăţea, membru în CA al SC Carpatica Asig şi preşedinte al Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din România, Ina Crudu, director general la Carpatica Asig, Corneliu Moldoveanu, vicepreşedinte ASF, şi Dan Odobescu, avocat suspendat de drept în cadrul Baroului Bucureşti şi proprietar al unei societăţi de asigurări.

De asemenea, s-a dispus trimiterea în judecată a Elenei Rusu, membru în conducerea Carpatica Asig, Ioan Opriş, expert tehnic auto, Ioan Dacian Vinereanu, persoană din anturajul lui Mustăţea Radu, Georgel Călin, la data faptelor secretar general ASF.

Potrivit DNA, în 2012, Carpatica Asig, companie specializată în emiterea de poliţe de asigurări, în ponderea cărora cel mai mare procent îl aveau asigurările tip RCA, avea o situaţie financiară precară şi necesita o infuzie de capital de circa 11.000.000 euro.

Începând cu mai 2013, Ilie Carabulea, împreună cu Mustăţea şi Mîrzac, au constituit un grup infracţional organizat, în scopul săvârşirii unor infracţiuni prin care se urmărea protejarea intereselor financiare ale Carpatica Asig.

Ilie Carabulea (persoana care deţine indirect şi controlează societatea de asigurări) l-a promovat, susţinut şi cointeresat financiar, în mod constant, pe fostul director Marian Mîrzac pentru a fi ales în conducerea ASG.

Gruparea respectivă a fost sprijinită de Ruşanu, preşedintele ASF, precum şi de alte persoane din conducerea ASF, respectiv inculpaţii Călin, Chiţoiu, Moldoveanu şi Odobescu.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Dan Radu Ruşanu Ilie Carabulea Ilie Carabulea control judiciar
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
09 iul 18:03
...Ruşanu şi a omului de afaceri Ilie Carabulea, trimişi în judecată de procurorii DNA pentru fapte de Citește mai departe… >>>>Citeste tot >>>> ...
1
EUR
4.7786
RON
15 Dec
noapte 6 °
zi 11 °
Ultimele joburi adaugate
24 H