Ruşi mobilizaţi încing telefoanele la ministerul ucrainean al Apărării. Singura lor întrebare este cum să se predea

Andrei Iusov, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării al Ucrainei, a declarat că linia telefonică a ministerului a primit numeroase apeluri de la ruși care au fost moblizați recent și care întreabă cum să se predea Ucrainei.

27 sept. 2022, 21:47
Ruşi mobilizaţi încing telefoanele la ministerul ucrainean al Apărării. Singura lor întrebare este cum să se predea

„Linia specială a primit o mulțime de apeluri de la ruși care au fost mobilizaţi recent și chiar de la unii care nici măcar nu au fost chemați încă la mobilizare. Ei sună și întreabă: „Ce ar trebui să fac dacă sunt mobilizat? Care este modalitatea corectă de a mă preda?”, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului Apărării de la Kiev.

Andrei Iusov a mai spus că, în lumina recentului val de mobilizare, rușii sunt lipsiți de motivație și au moralul scăzut.

Chiar şi locuitorii din Crimeea și cei din teritoriile ocupate din regiunile Donețk și Lugansk recurg la astfel de acțiuni, scrie Ukrainska Pravda.

Citeşte şi 4 octombrie, data posibilă la care Putin va declara oficial război Ucrainei. Senatul Rusiei va aproba atunci anexarea regiunilor Herson, Zaporojie, Doneţk şi Lugansk

În acelaşi timp, se relatează că mai mulți angajați ai Federației Ruse de Fotbal au refuzat să se întoarcă în Rusia din Kârgâzstan după un meci amical disputat la Bișkek. Cinci angajați de la echipa națională nu s-au întors în Rusia din cauza situației de mobilizare parțială din ţară. Membrii în cauză aparțin personalului administrativ al echipei. Uniunea Rusă de Fotbal (RFU) a refuzat să comenteze aceste informații, iar angajații care nu s-au întors au spus că au rămas în vacanță.

Citeşte şi Patriarhul Kiril, discurs despre militarii ruşi morţi în Ucraina: „Această jertfă le va spăla păcatele”