Patriarhul Kiril, discurs despre militarii ruşi morţi în Ucraina: „Această jertfă le va spăla păcatele”

Patriarhul Kiril, şeful Bisericii Ortodoxe Ruse, spune că soldații ruși care au murit în războiul împotriva Ucrainei vor fi curățați de toate păcatele lor. Declarația sa a venit la câteva zile după ce Putin a anunțat prima mobilizare în țară după al Doilea Război Mondial.

26 sept. 2022, 23:36
Patriarhul Kiril, discurs despre militarii ruşi morţi în Ucraina: „Această jertfă le va spăla păcatele”

Patriarhul Kiril este un aliat cheie al lui Putin și susținător al invaziei. El i-a criticat anterior pe cei care se opun războiului și le-a cerut rușilor să se unească în jurul Kremlinului.

„Mulți mor pe câmpurile războiului”, a spus Patriarhul Kiril, în vârstă de 75 de ani, în primul său apel după ordinul de mobilizare. „Biserica se roagă ca această bătălie să se încheie cât mai repede, în aşa fel încât mai puțini frați să se ucidă unii pe alții, în acest război fratricid”.

Citeşte şi Ruşii se revoltă faţă de mobilizarea ordonantă de Putin. Proteste masive şi confruntări violente cu poliţia în Daghestan

Dar, în același timp, biserica este conștientă că, dacă cineva, mânat de simțul datoriei și de nevoia de a-și îndeplini jurământul… merge la ceea ce îi cere datoria și dacă persoana moare în conformitate cu această datorie, atunci au făcut fără îndoială un act echivalent cu o jertfă. Se vor sacrifica de dragul altora. Și de aceea credem că această jertfă spală toate păcatele săvârșite de om„, a mai transmis şeful Bisericii Ortodoxe Ruse.

Rusia a anunţat că mobilizează încă 300.000 de militari în cadrul unei campanii de recrutare care a stârnit indignarea publică și  proteste în întreaga țară.

Sprijinul lui Kiril pentru războiul din Ucraina a adâncit ruptura dintre filiala rusă a Bisericii Ortodoxe și alte confesiuni ale Ortodoxiei din întreaga lume.

Citeşte şi Haosul mobilizărilor. Rusia a chemat la război un chirurg chior, pe jumătate surd şi cu cancer de piele FOTO