Rusia a declarat că a interceptat două bombardiere americane. Cele două aeronave se aflau deasupra Mării Baltice

Ministerul rus al Apărării a anunţat că au fost interceptate două bombardiere americane, deasupra Mării Baltice. Ruşii susţin că acestea se aflau foarte aproape de frontieră.

23 mai 2023, 23:15
Rusia a declarat că a interceptat două bombardiere americane. Cele două aeronave se aflau deasupra Mării Baltice

Rusia a declarat că a intercetat două bombardiere americane, desupra Mării Baltice. Ele au fost interceptate de un avion de vâătoare rusesc, fără a exista incidente.

Citeşte şi  Maia Sandu, preşedinta Republicii Moldova : „Da, Putin va fi arestat dacă va intra pe teritoriul Republicii Moldova”

„După retragerea avioanelor de război străine de la frontiera Rusiei, avionul rus de luptă s-a întors pe aerodromul iniţial fără incidente. Zborul avionului de vânătoare rusesc a avut loc cu respectarea strictă a regulilor internaţionale privind spaţiul aerian”, au declarat reprentanţii ruşilor.

Citeşte şi  Viktor Orban blochează aderarea Suediei la NATO: „Nu vrem să importăm conflicte în alianță”

Cele două aeronave în cauză erau bombardiere strategice B-1B ale Forţelor Aeriene ale SUA care „se apropiau de graniţa Rusiei”, precizând că au ridicat de la sol un avion de vânătoare Su-27 pentru a merge în întâmpinarea lor. Ministerul rus al Apărării a confirmat că frontiera rusă nu a fost încălcată,