Rusia a efectuat exerciţii cu rachete anti-navă în Marea Japoniei

Marina rusă a tras rachete supersonice anti-navă asupra unei ţinte simulate în Marea Japoniei, a anunţat marţi Ministerul Apărării de la Moscova.

28 mart. 2023, 11:37
Rusia a efectuat exerciţii cu rachete anti-navă în Marea Japoniei

„Navele Flotei Pacificului purtătoare de rachete au tras rachete de croazieră Moskit asupra unei ţinte marine inamice simulate în Marea Japoniei”, a anunţat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat postat pe contul său de Telegram.

„Ţinta, situată la o distanţă de aproximativ 100 de kilometri, a fost lovită cu succes de două rachete de croazieră Moskit”, a precizat ministerul.

Racheta Moskit P-270, sau SS-N-22 Sunburn în nomenclatorul NATO, este o rachetă de croazieră supersonică cu rază medie de acţiune de origine sovietică, capabilă să distrugă o navă pe o rază de până la 120 km.

Lansarea rachetelor are loc la o săptămână după ce două avioane de bombardament strategic rusesc, capabile să transporte arme nucleare, au survolat Marea Japoniei timp de peste şapte ore, în ceea ce Moscova a declarat că a fost un „zbor planificat”.

Ministrul japonez de externe Yoshimasa Hayashi a declarat că Tokyo va rămâne vigilent faţă de operaţiunile militare ale Moscovei, adăugând totodată că nu au fost raportate pagube în urma lansărilor de rachete.

„Pe măsură ce invazia Rusiei în Ucraina continuă, forţele ruseşti devin, de asemenea, mai active în Orientul Îndepărtat, inclusiv în vecinătatea Japoniei”, a menţionat Hayashi, potrivit News.ro.

Întrebat despre planurile Rusiei de a amplasa arme nucleare tactice în Belarus, Hayashi a declarat că Japonia a condamnat această mişcare şi a cerut Rusiei şi Belarusului să oprească „o astfel de acţiune care ar creşte şi mai mult tensiunile”.

Citeşte şi: Explozii luni noapte în Kiev. Continuă luptele intense în Bahmut, în timp ce Ucraina primeşte primele tancuri din Marea Britanie