Rusia a început inspecţia trupelor pentru luptă, la graniţa cu Ucraina. În timpul exerciţiilor se foloseşte muniţie de război reală

O verificare în masă a pregătirii pentru luptă a început în rândul trupelor din Districtul Militar de Sud (SMD), a anunțat de șeful serviciului de presă, Vadim Astafiev.

25 ian. 2022, 13:39
Rusia a început inspecţia trupelor pentru luptă, la graniţa cu Ucraina. În timpul exerciţiilor se foloseşte muniţie de război reală

„Unitățile militare din Districtul Militar de Sud din Rusia au fost plasate în alertă de antrenament, cu o ieșire ulterioară în zonele de concentrare. Conform planului de inspecţie, o serie de formațiuni și unități militare au început să desfășoare marșuri în mod combinat, către zonele de antrenament pentru arme combinate, situate la o distanță considerabilă de punctele de desfășurare permanentă, pentru a efectua sarcini de pregătire de luptă.

Peste 6.000 de militari sunt implicați în acest control”, a declarat Vadim Astafiev, citat de RIA Novosti.

Citeşte şi Un general ucrainean a dezvăluit data exactă la care Rusia va invada Ucraina. Practic, războiul vine în mai puţin de o lună

În timpul exercițiilor se vor efectua trageri reale, mai adaugă sursa citată. Exercițiile vor implica unități de formațiuni de armament combinat, escadroane ale Forțelor Aeriene și de Apărare Anti-Aeriană, grupuri de nave ale Flotei Mării Negre și Flotila Caspică.

Anterior, Ministerul Apărării al Federației Ruse raportase că exerciții pe scară largă ale Marinei vor avea loc în toată țara, în lunile ianuarie si februarie. De asemenea, Rusia va organiza și exerciții militare comune cu China, scrie RT.

Citeşte şi Americanii au numit principalul obiectiv al Rusiei, în actuala criză. „Putin vrea să expulzeze SUA din Europa. La revedere America, nu lăsa uşa să te lovească la ieşire!”