Rusia a încercat să îi asasineze pe cei doi militari ruşi capturaţi în Ucraina, susţine un ministru ucrainean

Doi militari ruşi capturaţi în estul Ucrainei au fost ţinta serviciile secrete ruse, care au încercat să îi omoare.

18 mai 2015, 19:29
Rusia a încercat să îi asasineze pe cei doi militari ruşi capturaţi în Ucraina, susţine un ministru ucrainean

„Serviciile secrete ruse au încercat să îi asasineze pe cei doi militari ruşi capturaţi„, susţine ministrul ucrainean de Externe, Pavlo Klimkin, aflat în vizită la Bruxelles, potrivit Reuters.

Doi presupuşi militari ruşi care luptau alături de rebeli în estul Ucrainei au fost capturaţi, duminică, de armata ucraineană.

Militarii ruşi au fost puşi sub acuzare de justiţia ucraineană, aceștia fiind bănuiți că sunt membri ai serviciilor de informații ale armatei ruse (GRU).


Potrivit purtătorului de cuvânt al armatei ucrainene, Andrei Lâsenko, cei doi au fost reținuți de batalionul ‘Aidar’, o unitate de elită a voluntarilor ucraineni ce luptă alături de trupele guvernamentale împotriva separatiștilor proruși.

Pe de altă parte, sursa citată a mai anunțat că 3 soldați ucraineni au fost uciși și alți 17 răniți în luptele desfășurate în ultimele 24 de ore în provincia separatistă Donețk, unde în ultimele săptămâni confruntările armate s-au intensificat, mai ales în zona aeroportului localității Donețk și în zona orașului Gorlovka, unul dintre bastioanele rebelilor, precum și în apropierea portului strategic de la Mariupol, pe țărmul Mării Azov, ambele tabere acuzându-se reciproc că nu respectă armistițiul.