Rusia a luat foc. Ministrul de Externe de la Kiev i-a arătat secretarului de stat american o hartă în care Ucraina a anexat două regiuni ruseşti

La o întâlnire cu secretarul de stat al SUA Anthony Blinken, miercuri, ministrul de externe ucrainean Dmitri Kuleba i-a arătat acestuia o hartă a țării sale care sunt atașate două regiuni rusești.

20 ian. 2022, 17:59
Rusia a luat foc. Ministrul de Externe de la Kiev i-a arătat secretarului de stat american o hartă în care Ucraina a anexat două regiuni ruseşti

Teritoriile în cauză sunt Krasnodar și Taganrog (regiunea Rostov), din Rusia actuală, după cum transmite agenția ucraineană UNAIN.

Anthony Blinken și Dmitri Kuleba s-au întâlnit pe 19 ianuarie, iar oficialul american și-a împărtășit impresiile întrevederii pe Twitter, însoțindu-şi postarea cu fotografii. „Rămânem angajați principiilor diplomației, dar, în același timp, suntem pregătiți, împreună cu aliații și partenerii, să provocăm daune grave Rusiei în cazul unei agresiuni împotriva Ucrainei”, a scris secretarul de stat al SUA.

Potrivit UNAIN, una dintre fotografiile atașate postării arată o hartă a Ucrainei „cu granițe istorice și etnografice”. Acesta includea Teritoriul Krasnodar, Taganrog.

Citeşte şi Vladimir Jirinovski vrea anexarea întregii Ucraine: „Toată ţara ar trebui să devină din nou a Rusiei”

În vara lui 2021, în cadrul Euro 2020, Ucraina a prezentat pe tricourile echipei naționale harta ţării cu conturul hărții Crimeei. Șeful Asociației Ucrainene de Fotbal, Andrei Pavelko, a spus că peninsula, ca parte a Ucrainei, este un talisman și un simbol important pentru fiecare rezident al țării. Rusia a protestat vehement şi, ulterior, UEFA a cerut o modificare a tricoului ucrainean, înaintea startului competiţiei, considerând situaţia ca fiind una politică.

Citeşte şi Preşedintele SUA Joe Biden: Vom creşte prezenţa militară în Polonia şi România, pentru că avem o obligaţie sacră de a apăra aceste state