Rusia a pregătit un DOCUMENT SECRET cu sancţiuni pentru Occident

Rusia a pregătit un document secret în care sunt enumerate măsurile de retorsiune pe care Moscova le va lua ca răspuns la sancţiunile instituite de Occident.

RomaniaTV.net
24 mai 2014, 09:13
Rusia a pregătit un DOCUMENT SECRET cu sancţiuni pentru Occident

Rusia a pregătit un document secret în care sunt enumerate măsurile de retorsiune pe care Moscova le va lua împotriva Occidentului, ca răspuns la „activitatea intensificată a NATO în apropiere de granițele Federației Ruse”, pe fondul crizei din estul Ucrainei.

Informaţia a fost făcută publică de consilierul economic al Kremlinului, Andrei Belousov, într-o declaraţie acordată Postului TV Rossia-24, potrivit publika.md.

Șeful Statului Major al armatei ruse, generalul de armată Valeri Gherasimov, a declarat vineri că Moscova va lua măsuri de retorsiune la – ceea ce reprezintă în opinia sa – activitatea intensificată a NATO în apropiere de granițele Federației Ruse, pe fondul crizei din estul Ucrainei, relatează agenția de presă Reuters, potrivit Agerpres.

Evenimentele din Ucraina, potrivit lui Gherasimov, au dus la agravarea situației politico-militare în Europa, iar unele țări occidentale și-au înăsprit retorica belicoasă antirusă, a spus generalul, citat de agenția de presă RIA Novosti.

Intensitatea, gradul de pregătire operațională și de luptă a trupelor Alianței au sporit în apropierea frontierei ruse. În aceste condiții, noi trebuie să luăm măsuri de retorsiune‘, a declarat generalul Valeri Gherasimov.

‘Are loc o sporire a grupărilor forțelor NATO în țările baltice (Estonia, Letonia și Lituania), Polonia și România, precum și a prezenței alianței în apele mărilor Baltică, Neagră și Mediterană. Crește gradul de pregătire operațională și de pregătire de luptă a blocului militar în apropiere de granițele noastre’, a subliniat șeful Statului Major al armatei ruse, citat de RIA Novosti.

În aceste condiții, noi nu putem să rămânem indiferenți la ceea ce se întâmplă și trebuie să ripostăm, a reiterat el, într-un discurs susținut în cadrul Conferinței internaționale pentru securitate, organizată vineri la Moscova.