Rusia a trimis un al doilea grup de avioane de vânătoare în Siria

Ambasada Rusiei la Damasc a scris miercuri pe Twitter că armata siriană a primit avioanele ruseşti MiG.

RomaniaTV.net
04 iun. 2020, 14:32
Rusia a trimis un al doilea grup de avioane de vânătoare în Siria

Rusia a trimis un grup de avioane de vânătoare MiG-29 în Siria, a anunţat ambasada rusă la Damasc, piloţii militari sirieni folosind deja avioanele pentru a realiza misiuni în spaţiul aerian al Siriei, transmite Reuters.

Săptămâna trecută, preşedintele rus Vladimir Putin le-a ordonat ministerelor apărării şi de externe să poarte discuţii cu autorităţile siriene pentru a obţine un acces maritim sporit faţă de cele două baze militare deţinute de Rusia în Siria.

”Armata arabă siriană a primit al doilea grup de avioane de vânătoare avansate MiG-29 din #Russia – în cadrul cooperării tehnice&militare dintre ţările noastre. Sirienii au început deja să realizeze misiuni cu aceste avioane”, a menţionat misiunea diplomatică rusă.

Aceasta a distribuit şi un link din 30 mai al unei ştiri a agenţiei de presă siriene (SANA), care cita o sursă militară siriană conform căreia avioanele de luptă respective sunt mai bune decât cele din generaţia anterioară şi vor fi utilizate în spaţiul aerian sirian începând cu 1 iunie.