Rusia a trimis un nou convoi umanitar în Ucraina

Un nou convoi umanitar din Rusia a ajuns în estul Ucrainei. Autorităţile de la Kiev acuză Moscova, și de această dată, că ar trimite arme şi muniții pentru separatişti. În același timp, luptele din sud-estul țării continuă să facă jertfe.

RomaniaTV.net
08 ian. 2015, 19:48
Rusia a trimis un nou convoi umanitar în Ucraina

Potrivit Ministerul rus pentru Situații de Urgență peste 120 de camioane au transportat în jur de 1 400 de tone de produse alimentare pentru locuitorii din regiunile controlate de separatişti.

Purtătorul de cuvânt al comendamentului operaţiunii Antitero, Andrei Lîsenko, a precizat că produsele nu au fost verificate de „Crucea Roșie”.  

Anterior, președintele ucrainean, Petro Poroșenko, a dat ordin să fie intensificat controlul la punctele de trecere a frontierei din regiunile Donețk și Lugansk, pentru a preveni contrabanda.

Citeşte şi ALERTĂ! Rusia trimite un nou convoi în Ucraina

Potrivit Ria Novosti, din 11 august, Rusia a trimis, fără voia Kievului, peste 13  mii de tone de ajutor umanitar populației din estul Ucrainei.

Între timp, în regiunea Donbas, situația rămâne critică. Radio Svoboda a anunţat că un militar originar din Tadjikistan, care lupta de partea rebelilor proruși, a murit în dimineața zilei de joi.