Rusia, acuzată de „CRIME DE RĂZBOI” după atacul asupra unui spital în Siria. Damascul dă vina pe SUA

Turcia a acuzat Rusia de "crime de război evidente" luni după ce două școli, un spital și un centru medical administrat de Medici fără Frontiere în apropierea graniței turco-siriene au fost lovite de rachete, făcând zeci de morți, transmite Reuters.

16 feb. 2016, 06:47
Rusia, acuzată de „CRIME DE RĂZBOI” după atacul asupra unui spital în Siria. Damascul dă vina pe SUA

Măcelul a avut loc în timp ce trupele siriene susținute de Rusia își continuă înaintarea spre bastionul rebelilor Alep și localnici au acuzat Rusia după aceste lovituri.
   
Turcia a avertizat că ar fi inevitabile consecințe mai mari și mai grave dacă Rusia nu oprește imediat aceste atacuri, a mai declarat luni noapte Ministerul turc de Externe, citat de Reuters.

De partea cealaltă, ambasadorul Siriei la Moscova a respins acuzaţiile prin care Washingtonul incrimina regimul sirian şi pe aliatul rus al acestuia, relatează AFP online.

„Aviaţa americană l-a distrus. Aviaţia rusă nu are nicio legătură, informaţiile culese arată clar acest lucru”, a dat asigurări Riad Haddad într-un interviu acordat televiziunii publice Rossiya 24, difuzat luni seara.

Potrivit diplomatului sirian, acuzaţiile americane sunt „o manifestare a războiului informatic care a început încă din primele zile ale conflictului din Siria”.

ONU a afirmat luni că tiruri de rachete au „ucis aproape 50 de civili, inclusiv copii, şi au rănit numeroase persoane” în „cel puţin” cinci unităţi medicale şi două şcoli, la Alep şi Idleb, în nordul Siriei.