Rusia ameninţă din nou: „Nu ne puneţi la îndoială determinarea şi nu ne puneţi răbdarea la încercare”

În nota obişnuită, încă de la startul războiului, Rusia ameninţă din nou că va apela la arma nucleară dacă sprijinul occidental pentru Ucraina va continua

27 apr. 2023, 21:26
Rusia ameninţă din nou: „Nu ne puneţi la îndoială determinarea şi nu ne puneţi răbdarea la încercare”

Avertizarea vine, de această dată, de la purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, una dintre cele mai puternice voci ale propagandei ruseşti.

„Vom face totul pentru a împiedica evoluţia evenimentelor în direcţia celui mai rău scenariu, dar nu cu preţul încălcării intereselor noastre vitale”, a declarat Maria Zaharova într-o conferinţă de presă, citată de Reuters.

Citeşte şi Ucraina a primit, din partea NATO, aproape toate vehiculele de luptă promise

„Nu recomand nimănui să se îndoiască de determinarea noastră şi să o pună la încercare în practică”, a adăugat Zaharova.

Declaraţia purtătoarei de cuvânt din Ministerul de Externe al Rusiei vine ca o completare la ameninţările emise în ultimele zile de mai mulţi oficiali ruşi, inclusiv de preşedintele Putin.

Citeşte şi Serghei Lavrov dă vina pe Occident pentru blocajul cu privire la exportul de cereale

Rusia consideră, în continuare, că SUA are interese majore în a escalada conflicul din Ucraina.

„Statele Unite continuă să încalce în mod deliberat interesele noastre fundamentale, să genereze în mod deliberat riscuri şi să ridice mizele în confruntarea cu Rusia”, a mai precizat Maria Zaharova.