Rusia ameninţă: „Este doar o chestiune de timp până să izbucnească războiul nuclear”

Propagandiştii de la televiziunea de stat a lui Vladimir Putin au dezlănţuit un val de amenințări cu privire la lansarea armelor nucleare ca răspuns la trimiterea armelor occidentale în Ucraina.

07 iun. 2022, 09:33

Rusia ameninţă din nou prin vocea propagandiştilor lui Putin de la TV: „Se apropie războiul nuclear. Nu mai rămâne nimic. Dacă lucrurile vor continua să progreseze în acest fel, doar câțiva mutanți din Lacul Baikal vor supraviețui. Restul va fi distrus într-o lovitură nucleară masivă”

Vladimir Soloviov, cunoscut și sub porecla de „vocea lui Putin”, a spus că livrările occidentale de arme cu rază lungă de acțiune care ar putea lovi teritoriul rus înseamnă un singur lucru pentru planetă. „Este doar o chestiune de timp până să izbucnească războiul nuclear între Rusia și Occident”, avertizează el.

„Totul se mișcă în această direcție”, le-a spus invitaților din studioul TV gazda emisiunii „Seara cu Vladimir Soloviov”.

Escaladarea războiului din Ucraina ar putea însemna să „coborâm în cele mai sângeroase pagini ale istoriei lumii”, a spus Soloviov, într-un clip distribuit de postul național de televiziune.

Război în Ucraina. Navele de război ale Rusiei s-au retras în larg de teama rachetelor lui Zelenski
„Sper că vom trece peste asta”, a spus el grav pe canalul Russia1. „Dacă lucrurile vor continua să progreseze în acest fel, doar câțiva mutanți din Lacul Baikal vor supraviețui. Restul va fi distrus într-o lovitură nucleară masivă”, avertizează vedeta TV pe postul public de televiziune.

„Pentru că dacă NATO decide că poate plasa ce vor la granițele noastre și vor trimite din ce în ce mai multe arme americane în Ucraina, vor ajunge să lovească una dintre centralele noastre nucleare și iată-ne”, a spus el în timpul show-ului, potrivit Daily Mail.

El a continuat, fără a face referire la forțele rusești care atacă centralele nucleare din Ucraina: „Procesul va deveni rapid incontrolabil. Toată lumea va primi mai mult decât a cerut. Bang! Și nu a mai rămas nimic”, a susținut el.

Lavrov avertizează Occidentul că dacă furnizează Kievului rachete cu rază lungă de acţiune, Moscova va împinge forţele ucrainene mai departe de graniţele Rusiei, rezultând pierderi teritoriale semnificative pentru Ucraina

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a avertizat Occidentul că, dacă va furniza Kievului rachete cu rază lungă de acţiune, Moscova va împinge forţele ucrainene mai departe de graniţele Rusiei, ceea ce ar duce la pierderi teritoriale semnificative pentru Ucraina, relatează The Associated Press.

Vladimir Putin şi-a ieşit din minţi: „Vom folosi mijloacele noastre de distrugere, până la anihilare!”

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat într-o conferinţă de presă, luni, că ”cu cât gama de arme furnizate (n.r. Ucrainei) este mai largă, cu atât mai mult vom respinge linia de unde neonaziştii ar putea ameninţa Federaţia Rusă”.

Statele Unite şi Marea Britanie au anunţat că vor furniza Ucrainei mai multe lansatoare de rachete capabile să lovească ţinte la o distanţă de până la 80 de kilometri.

Sistemele sunt capabile să lanseze rachete cu rază lungă de acţiune care pot lovi zone de până la 300 de kilometri distanţă, dar Washingtonul a spus că nu vor furniza rachetele.

Întrebat cum ar răspunde Moscova dacă SUA şi aliaţii săi se răzgândesc şi vor furniza Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune, preşedintele rus Vladimir Putin a spus duminică, în declaraţii televizate, că Moscova ”va trage concluziile adecvate şi va folosi mijloacele proprii de atac, de care dispune din plin, cu scopul de a viza facilităţile pe care nu le-a vizat încă”.