Vladimir Putin şi-a ieşit din minţi: „Vom folosi mijloacele noastre de distrugere, până la anihilare!”

La numai câteva zile distanţă la de ajutorul oferit de SUA Ucrainei, Vladimir Putin a ameninţat cu mijloacele de distrugere de care dispune Rusia.

07 iun. 2022, 06:19
Vladimir Putin şi-a ieşit din minţi: „Vom folosi mijloacele noastre de distrugere, până la anihilare!”

Vladimir Putin şi-a ieşit din minţi după mai bine de 100 de zile de la startul războiului din Ucraina. Preşedintele Rusiei a avut o reacţie teribilă în momentul în care a aflat că militarii ucraineni sunt pe punctul de a primi un nou ajutor de la ţările din Uniunea Europeană. A spus că va apele la mijloacele de distrugere de care dispune.

Citeşte şi Vladimir Putin, aroganţa de sâmbătă seara: „Distrugem sistemele trimise de SUA ca şi cum am sparge nuci. Am spulberat cu zecile”

Liderul de la Kremlin a trecut la noi ameninţări şi a vorbit despre atacuri dezastruoase dacă rachetele cu rază lungă ale ţărilor din vestul Europei sunt livrate Ucrainei. Nu s-a ferit să folosească cuvântul „anihilare”, anunţă jurnaliştii germani de la Bild.

Vladimir Putin, avertisment direct şi dur: „Dacă SUA vor da Ucrainei rachete cu rază mai lungă de acţiune, vom lovi unde nu am lovit până acum”

Dacă ei le trimit, atunci vom trage concluziile corespunzătoare şi vom folosi mijloacele noastre de distrugere, din care avem suficiente, pentru a lovi acolo unde nu am atacat până acum„, a declarat Vladimir Putin, la televiziunea de stat Russia 1, potrivit bild.com.

Militarii ruşi continuă să vizeze capitala, acolo unde au avut loc explozii. Fostul mare campion la categoria grea, Vitali Klitschko, a venit cu lămuriri.

Dmitri Rogozin ameninţă cu rachete balistice

Şeful Agenţiei spaţiale ruse Roskosmos, Dmitri Rogozin, a ameninţat luni trei ţări din Europa de Est că Rusia ar putea lansa rachete balistice asupra lor, după ce statele respective au interzis survolarea spaţiului lor de către avionul care l-ar fi transportat pe şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, într-o vizită la Belgrad, potrivit agenţiei de presă croate HINA.

România, amenințată direct! Rachete Satan II pentru „românii răzbunători”

Bulgaria, Macedonia de Nord şi Muntenegru, ţări vecine Serbiei şi toate membre NATO, şi-au închis spaţiul aerian pentru avionul lui Serghei Lavrov, care urma să efectueze o vizită de două zile în Serbia, cele trei ţări invocând sancţiunile impuse de UE Rusiei după lansarea ofensivei sale în Ucraina la 24 februarie.

Kremlinul a calificat gestul drept o acţiune ostilă din partea celor trei ţări, dar a afirmat că aceasta nu va împiedica Moscova să menţină contactul cu ţările prietene. Lavrov a dat vina pe UE şi NATO pentru incident.

„Ştiţi la ce este bun un Sarmat? El nu va cere permisiunea de survol laşilor de bulgari, românilor răzbunători şi muntenegrenilor care ne-au trădat istoria comună”, a ameninţat Rogozin într-o postare pe Twitter.

Sarmat este o rachetă intercontinentală balistică rusă, dar care, potrivit aceluiaşi Rogozin, va intra în dotarea armatei ruse abia la sfârşitul toamnei, până atunci urmând să treacă o serie de teste, aşa cum a declarat şeful Roskosmos pentru media de stat ruse în 21 mai, conform Rossia-24.

Racheta Sarmat a fost testată la 20 mai de pe cosmodromul Pleseţk, lansarea sa fiind urmărită de preşedintele Vladimir Putin. Autorităţile ruse au declarat atunci că testul a fost reuşit.