Rusia ameninţă Europa cu lansatoarele de rachete multiple moderne de tipul Tornado-G

Cea mai mare paradă naţională din Rusia ar urma să mobilizeze 11.000 de soldaţi şi 131 de vehicule militare.

04 mai 2022, 17:58
Rusia ameninţă Europa cu lansatoarele de rachete multiple moderne de tipul Tornado-G

Rusia va prezenta unele dintre noile sale arme cu prilejul tradiţionalei parade militare de pe 9 mai, de Ziua Victoriei, a anunţat miercuri Ministerul Apărării, relatează dpa, potrivit Agerpres.

Festivităţile au loc în fiecare an pentru a marca victoria Uniunii Sovietice asupra Germaniei naziste în cel de Al Doilea Război Mondial şi se obişnuieşte ca Moscova să prezinte cele mai recente exemple de tehnică militară.

„Doomsday”, avionul Apocalipsei lui Putin, a fost văzut deasupra Moscovei. Rusia dă lumii un avertisment nuclear pe 9 Mai
„Pentru prima dată, lansatoarele de rachete multiple moderne de tipul Tornado-G, de calibrul 122 mm şi echipate cu control automat şi sisteme de control al focului vor străbate Piaţa Roşie în coloana motorizată”, a declarat ministrul apărării Serghei Şoigu, potrivit agenţiei de ştiri Interfax.

În total, sunt prevăzute parade militare în 28 de oraşe ruseşti pentru a marca Ziua Victoriei, deşi evenimentul de la Moscova este cel mai important.

Atac sălbatic la Mariupol, se folosesc bombe termobarice. Trupele ruse ar fi reușit să pătrundă în combinatul Azovstal VIDEO
Cea mai mare paradă naţională din Rusia ar urma să mobilizeze 11.000 de soldaţi şi 131 de vehicule militare. În plus, vor participa 77 de elicoptere şi avioane. Preşedintele rus Vladimir Putin urmează să susţină un discurs.

Kremlinul a anunţat săptămâna trecută că niciun lider străin nu a fost invitat, nici chiar preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko, un aliat apropiat al lui Putin.

Diplomaţi occidentali din Rusia intenţionează de asemenea să nu participe la eveniment din cauza vărsării de sânge din Ucraina, notează dpa.


loading...
Partenerii noștri