Rusia amenință iar cu armele nucleare. Serghei Șoigu, ministrul rus al Apărării: „Prioritățile sunt armele precise cu rază lungă de acțiune”

Rusia amenință din nou cu armele nucleare. Serghei Șoigu, ministrul rus al Apărării, a declarat că 'prioritățile sunt armele precise cu rază lungă de acțiune'.

27 mart. 2022, 12:51
Rusia amenință iar cu armele nucleare. Serghei Șoigu, ministrul rus al Apărării: „Prioritățile sunt armele precise cu rază lungă de acțiune”

Menținerea în alertă a arsenalului rusesc este o prioritate pentru Rusia, a declarat ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu. Este primul anunț după ce, timp de două săptămâni, a fost absent din spațiul public.

„Continuăm să furnizăm arme și echipamente înainte de termen, folosind mijloace de credit. Prioritățile sunt armele precise cu rază lungă de acțiune, echipament pentru aviație și menținerea pregătirii de luptă pentru armele nucleare strategice”, a declarat Serghei Șoigu.

Ministrul rus al Apărării spune că instituția pe care o reprezintă face planuri de urgență și pentru un război digital.

„În lumina operațiunii militare speciale, în acest an este important să menținem rata de livrare a armamentului avansat, inclusiv sisteme robotice și mijloace de obținere a informațiilor și război electronic”, a mai spus Șoigu.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, care a fost absent din spațiul public în ultimele două săptămâni, și-a făcut apariția sâmbătă seara.

Absența lui Serghei Șoigu din ultimele două săptămâni a alimentat întrebări cu privire la eforturile Kremlinului de a-l înlătura din post. Pentru a pune capăt controverselor, Ministerul rus al Apărării a publicat un clip video în care Șoigu conduce o reuniune consacrată bugetului înarmării.

Imaginile nu sunt datate, însă ministrul vorbea ieri seară despre o reuniune cu ministrul rus al Finanţelor care, potrivit agenţiilor ruse de presă, a avut loc vineri.

Pe 11 martie Serghei Șoigu a fost văzut pentru ultima dată în public. Apoi a apărut într-un videoclip publicat de Kremlin joi, pe 24 martie, la o reuniune pe care Vladimir Putin o avea cu miniştri guvernului.