Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, prima apariție după două săptămâni de absență. Se spusese că a suferit un infarct

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, care a fost absent din spațiul public în ultimele două săptămâni, și-a făcut apariția sâmbătă seara.

26 mart. 2022, 21:31
Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, prima apariție după două săptămâni de absență. Se spusese că a suferit un infarct

Absența lui Serghei Șoigu din ultimele două săptămâni a alimentat întrebări cu privire la eforturile Kremlinului de a-l înlătura din post. Pentru a pune capăt controverselor, Ministerul rus al Apărării a publicat un clip video în care Șoigu conduce o reuniune consacrată bugetului înarmării.

Imaginile nu sunt datate, însă ministerul vorbeşte despre o reuniune cu ministrul rus al Finanţelor care, potrivit agenţiilor ruse de presă, a avut loc vineri.

Serghei Șoigu, vizibil obosit, spune că aprovizionarea și comenzile de armament se întâmplă așa cum s-a prevăzut, „în pofida dificultăţilor cu care ne confruntăm în prezent”, din cauza sancţiunilor internaţionale impuse Rusiei în urma invaziei şi războiului ruse în Ucraina.

Kremlinul a susţinut joi că ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, care nu mai fusese văzut în public de aproape două săptămâni, nu are probleme de sănătate.

„Atacul de cord al lui Șoigu s-a produs după o acuzație dură din partea lui Vladimir Putin pentru eșecul complet al invaziei Ucrainei”, a scris Gerașenko, vineri, într-o postare pe Facebook, adăugând că, în prezent, „generalul se recuperează în în spital”.

Citește și Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a suferit un infarct. Kremlinul a încercat să ascundă informaţia, dar un înalt oficial l-a dat de gol

Agentstvo, un site de știri rus independent, a fost primul care a scris că Șoigu are probleme cu inima, potrivit The Guardian. Cu toate acestea, nu există nicio confirmare din partea Rusiei cu privire la presupusele probleme de sănătate ale generalului.

Pe 11 martie Serghei Șoigu a fost văzut pentru ultima dată în public. Apoi a apărut într-un videoclip publicat de Kremlin joi, pe 24 martie, la o reuniune pe care Vladimir Putin o avea cu miniştri guvernului.

La conferința de presă de joi, întrebat de ce Serghei Șoigu nu a mai apărut în public de aproape două săptămâni, Dmitri Peskov le-a spus reporterilor că ministrul Apărării a fost ocupat cu Ucraina și că nu a avut timp de activități media.

Citește și Kremlinul l-a deconspirat pe Serghei Şoigu. Prima imagine cu ministrul Apărării