Rusia amenință România. Dmitri Medvedev anticipează o „apocalipsă nucleară” pentru aliații NATO din Europa de Est

România, țară aflată în „în buza" conflictului din Ucraina, poate fi ținta unor atacuri devastatoare ale Rusiei, avertizează oficialii de la Moscova. Amenințarea aparține lui Dmitri Medvedev, fost președinte al Rusiei, actual consilier pe Securitate. 

10 iul. 2023, 11:40
Rusia amenință România. Dmitri Medvedev anticipează o „apocalipsă nucleară” pentru aliații NATO din Europa de Est
Medvedev amenință Occidentul cu războiul dacă Putin va fi arestat

Rusia ar putea lansa atacuri devastatoare la centralele nucleare din Europa de Est, a transmis vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev. Țara noastră este un aliat de încredere al Washingtonului, care ar facilita transportul de arme către Volodimir Zelenski. De asemenea, România are baze militare NATO, scuturi antirachetă și este implicată activ în tot ceea ce ține de susținerea Ucrainei, aspecte care deranjează Rusia.

Fostul președinte și premier al Rusiei a amenințat că Moscova va lovi trei centrale nucleare ucrainene, dar și alte instalații nucleare din Europa de Est, dacă se confirmă o presupusă încercare a forțelor armate ale Kievului de a ataca centrala de la Smolensk cu „rachete NATO”, potrivit unui mesaj postat de acesta pe canalul său de Telegram.

„Dacă se confirmă încercarea de a ataca CNE Smolensk (n.r. – în Desnogorsk, Rusia) cu rachete NATO, ar trebui să luăm în considerare scenariul unui atac rus simultan asupra centralelor nucleare Pivdennoukrainsk, Rivne și Hmelnițki (n.r. – din Ucraina), precum și asupra instalațiilor nucleare din Europa de Est. Nu există niciun motiv să ne reţinem”, a scris Medvedev pe Telegram.

Dmitri „Apocalipsă” Medvedev continuă amenințările

Dmitri Medvedev este oficialul rus care a lansat cele mai grave amenințări la adresa SUA și a statelor aliate. Acesta a vorbit în repetate rânduri despre o posibilă „apocalipsă nucleară”.

„Un lucru pe care politicienilor de toate culorile nu le place să îl admită: o astfel de Apocalipsă nu este doar posibilă, ci şi destul de probabilă”, a comentat de curând Dmitri Medvedev, unul dintre oamenii de încredere ai lui Vladimir Putin.