Rusia anunţă că distruge un depozit de muniţie în Odesa, Kievul o acuză de bombardarea unui depozit de cereale

Rusia a anunţat duminica aceasta că a distrus un depozit de muniţii ce conţinea rachete pentru sistemul american HIMARS în regiunea Odesa, în sud-estul Ucrainei, în timp ce Kievul afirmă că de fapt ruşii au lovit un hambar de grâne, transmite Reuters.

21 aug. 2022, 15:07
Rusia anunţă că distruge un depozit de muniţie în Odesa, Kievul o acuză de bombardarea unui depozit de cereale

Rusia anunţă duminică faptul că a distrus, cu rachete de tip Kalibr, un depozit de muniţie cu rachete destinate sistemului american de artilerie HIMARS, în Odesa, în sud-estul Ucrainei, însă Kievul o acuză că a lovit un depozit de cereale, relatează Reuters.

Ministerul rus al Apărării anunţă că a distrus în acest atac cu rachete de tip Kalibr un depozit în care se aflau şi sisteme antierene din Occident.

Un purtător de cuvânt al administraţiei regiunii ucrainene Odesa, Serghii Braciuk, anună că două rachete au fost doborâte deasupra mării, iar alte trei au lovit ţinte agricole.

Serghei Șoigu confirmă că Rusia a folosit rachete hipersonice în Ucraina: au avut o perfomanță strălucitoare

Nicio persoană nu a fost rănită în acest atac, precizează Braciuk într-o postare pe Telegram. Anchetatori şi un expert în explizivi efectuau investigaţii la depozitul agricol atins, precizează el.

Reuters scrie că nu a putut verifica din surse independente aceste informaţii. Ministerul rus al Apărării mai anunţă că armata rusă a distrus două obuziere de tip M777, în poziţii de luptă, în regiunea Herson, şi un depozit de carburant, în regiunea Zaporijjea, în care se aflau peste 100 de tone de motorină.

Război în Ucraina. Ruşii, speriaţi de dronele ucrainenilor, fug din Sevastopol VIDEO