Rusia anunţă că pregăteşte întâlnirea Putin-Trump. Nu au fost anunţate data şi locul întrevederii

Prima întâlnire dintre președintele rus, Vladimir Putin, și cel american, Donald Trump, a fost deja convenită și este în curs de pregătire, a anunțat miercuri președinta Consiliului Federației Ruse, Valentina Matvienko.

15 feb. 2017, 14:39
Rusia anunţă că pregăteşte întâlnirea Putin-Trump. Nu au fost anunţate data şi locul întrevederii

‘Există un acord pentru o reuniune între președinții noștri — al Statelor Unite și Rusiei—, și sunt în desfășurare pregătiri intense pentru această întâlnire’, a indicat în fața presei șefa camerei superioare a parlamentului rus.

‘Suntem înclinați către o agendă pozitivă, pentru restabilirea unor relații depline cu Statele Unite, atât politice cât și economice și de altă natură și sperăm că și ele (Statele Unite n.r) vor avea aceeași abordare’, a mai spus Valentina Matvienko, fără să ofere însă detalii despre locul și posibila dată a întrevederii.

Citeşte şi Donald Trump îi cere lui Vladimir Putin să dea Crimeea înapoi Ucrainei: „Vreţi să înceapă Al Treilea Război Mondial?”

Dar ea s-a referit și la solicitarea lui Trump ca Rusia să restituie Ucrainei Peninsula Crimeea. ‘Crimeea este parte a Federației Ruse, pentru noi această chestiune nu intră în discuție, orice altă interpretare pentru noi este inacceptabilă’, a subliniat președinta camerei superioare a parlamentului rus. Anterior și purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova, a insistat că Rusia nu va restitui niciodată Peninsula Crimeea.