Rusia anunţă data în care va organiza referendumuri pentru aderarea la federaţie a teritoriilor ocupate din Ucraina

Secretarul consiliului general al Rusiei Unite, partidul lui Putin, Andrei Turchak, a declarat miercuri că este corect să se organizeze referendumuri în Donbas și în teritoriile eliberate ale Ucrainei de Ziua Unității Naționale, pe 4 noiembrie, deoarece aceasta este o dată istorică care îi unește pe toți în spațiul lumii rusești.

07 sept. 2022, 19:12
Rusia anunţă data în care va organiza referendumuri pentru aderarea la federaţie a teritoriilor ocupate din Ucraina

„Este corect să se organizeze referendumuri în Donbas și în teritoriile eliberate pe 4 noiembrie”, a declarat Turchak, potrivit agenției Ria Novosti.

El a menționat că Ziua Unității Poporului este o dată istorică care îi unește pe toți în spațiul lumii rusești, la care visează locuitorii din Donbas și din „teritoriile eliberate”. Ar fi corect și simbolic să organizăm referendumuri chiar în această zi.

„Această sociologie nu face decât să confirme ceea ce este evident. Rusia Unită a lucrat în aceste teritorii încă din primele zile ale operațiunii militare speciale. Vorbim cu oamenii de acolo în fiecare zi, auzim ce spun, le vedem sentimentele. Sunt pregătiți pentru asta de mult timp… Nu pot exista îndoieli aici. Donețk, Luhansk și multe alte orașe rusești se vor întoarce în sfârșit în portul lor natal. Iar lumea rusă, acum divizată de granițe formale, își va recăpăta integritatea”, a comentat secretarul Consiliului General al partidului rezultatele sondajelor sociologice privind disponibilitatea locuitorilor din Donbas și din teritoriile eliberate de a participa la un referendum și de a deveni parte a Rusiei.

Citeşte şi: Război în Ucraina. Lovitură pentru Putin, contraofensiva puternică a armatei lui Zelenski la Harkov VIDEO